Велосипед ли е тротинедката?

Публикувано от stef4odimoff на

Сигурен съм, че всеки един от нас познава тротинетката.  Мнозина от вас се питат дали тротинетката е велосипед или просто средство за придвижване наколела. За да отговоря на този въпрос ще се спра и ще разгледам откъде произлиза думата велосипед на български. Думата велосипед произлиза от двете латински думи велосидад, което означава скорост, движение и педи, което означава крака. Така под думата велосипед се разбира нещо, което се задвижва с крака. Следователно ние можем да приемем тротинетката като велосипед.

Сигурен съм, че всеки един от вас, като дете е имал тротинетка и все още си спомня незабравимите емоции и преживявания от нейното използване. Страхотно забавление беше в миналото децата да карат тротинетки, като велосипеди. Напоследък тази стара мода се завръща с нови и усъвършенствани велосипеди тротинетки за малки деца не само, а и за възрастни. Така възрастните могат да си припомнят детството.

Обикновено велосипеда тротинетка се състои от кормило, две колелета свързани със стъпка върху, която се стъпва с единият крак, а с другия се засилва. Понеже движещата сила на тротинетката е единият крак ето защо тя се възприема за велосипед.

Велосипед тротинетка можете да намерите във всеки един магазин, където се продават велосипеди, но аз бих ви препоръчал виртуалният магазин спортен склад, където ще намерите голямо разнообразие от тротинетки не само за деца, но и за възрастни. Качеството на предлаганите там велосипеди е високо, а цените погледнати спрямо цена качество са изгодни, удобни и достъпни.

Аз знам, че всеки един от нас би искал за малко да се върне в детството си, а какво по-хубаво от това да се качиш отново на тротинетка макар и на четиридесет. Качвайки се на велосипед тротинетка, вие много бързо ще си припомните хубавото детство, а и бихте показали на вашите деца, как е минало вашето детство. Вашите деца също биха се запалили по карането на велосипед тротинетка, което поне за малко ще ги откъсне от всекидневното и многочасово седене пред компютъра и би ги заредило с положителни емоции.

Сдобивайки се с един велосипед тротинетка вие ще си припомните детството и ще дадете добър пример на детето си да се занимава със спорт от най-ранна детска възраст.

Инфо: sportensklad.bg/sportni-stoki/velosipedi


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 17 = 18