Как да поддържаме керемидения покрив?

Публикувано от GDimitrov на

Дори и къщата ви да е нова и да нямате абсолютно никакви проблеми с нея, добре е покривът да минава през рутинна проверка поне един път на две години. Фирма Валфорс  предлага доста подробно описание на това как да се грижите за покрива на вашия дом, а също така и възможността да направи това вместо вас – повече информация можете да намерите тук valforce.eu. Но нека видим кое е най-важното, което трябва да се знае.

Рутинните проверки…

За да бъде вашият покрив в добро състояние и за да можете да сте спокойни, че няма да ви изненада някоя повреда в разгара на есенно-зимния сезон, от фирмата съветват да правите редовни инспекции на покрива. Под редовни разбирайте, че е е добре всяко лято да се прави една малка инспекция, която да потвърди, че всички керемиди са изрядни и на мястото си.

Повредите обикновено стават през зимните месеци в резултат от метеорологичните условия. От своя страна, лятото е най-доброто време за ремонт, така че това го прави идеалния момент за рутинна проверка. Това ще ви даде възможност да извършите ремонт незабавно ако нещо не е наред. Ако нямате възможност да правите подобни проверки ежегодно, то специалистите препоръчват да го правите поне веднъж на две години.

Не се опитвайте да правите ремонта сами…

Ако нещо се е объркало, счупило разместило и други подобни, не се опитвайте да ремонтирате покрива сами. Обикновено специалистите в ремонта на покриви са хора с много опит, рутина и усет как да постъпят в дадената ситуация. Ето защо те могат да преценят как да действат много по-добре от вас. Не е рядкост хора да се опитат сами да поправят покрива, а после да се окаже, че той е протекъл сериозно и това само оскъпява работата.

По-добре се доверявайте на специализирана фирма и ще се уверите, че накрая ще ви излезе по-евтино. Не забравяйте и риска от злополуки. Опитните майстори знаят как да работят върху покрива и как да сведат рисковете от злополуки до минимум. Вие нямате този усет и опит, така че вероятността от злополука винаги е много по-голяма.

Битумните керемиди също имат нужда от поддръжка…

Макар че битумните керемиди са устроени така, че да ви служат поне 20 години, те също имат нужда от редовни проверки за да сте спокойни, че всичко у вас ще е сухо и чисто. Занемарените покриви често започват да създават грижи внезапно и тогава вместо с малко рутинна работа, проблемите се отстраняват със сериозна ремонтна дейност, а това може да излезе десетки пъти по-скъпо.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

− 6 = 2