10 предмета, които не бива да миете в съдомиялна машина

Публикувано от keiti на

Съдомиялните машини са едни от най-популярните удобства, правени някога. Повечето миялни машини могат да се справят с всякаква форма на замърсяване и да заменят почти всяко кухненско оборудване с лекота, но има и изключения.

Ето 10 елемента, които никога не бива да поставяте в съдомиялната машина поради рисковете, които представляват. Някои от тях са опасни за вашето здраве, други могат да повредят съдомиялната ви машина.

  1. Никога не поставяйте дървесни прибори или съдове в съдомиялната машина

Силният топлинен цикъл може да причини напукване на дървесината, компресиране и подуване. Когато дървото се напука, оставя дупка, такава става уязвима за бактериите. Те се натрупват и размножават.

  1. Винтидж чинии

Античният порцелан и препарати са несъвместими неща. Химикалите и топлината могат да повредят покритията на античните прибори и съдове. Научете и тези 5 неща в полза и грижа за приборите.

  1. Кухненски ножове

Повечето готвачи ще ви посъветват да не поставяте скъпите си ножове в съдомиялната машина, защото сами ще искате да удължите живота на скъпото си кухненско оборудване.

  1. Термос

Никога не мийте термоса в съдомиялната машина. Много е вероятно да се счупи.

  1. Медни съдове за готвене

Препаратът за съдомиялна машина ще накара медта да загуби блясъка си поради голямото количество химикали, които променят цвета на медта. Цветът на вашата мед може да се промени драстично в зависимост от препарата за съдомиялна машина.

  1. Чугунени съдове за готвене

Чугунът никога не трябва да преминава през автоматичен цикъл на пране. Най-добрият начин за почистване на чугун е използването на гореща вода и сапунена гъба. Никога не използвайте суров химически препарат.

  1. Някои пластмасови контейнери

Силното излагане на топлина може да доведе до отделяне на токсини от пластмасата. Освен ако на пластмасовия контейнер не пише, че може да се мие в съдомиялна машина. Най-добре не рискувайте.

  1. Съдове за готвене с незалепващо покритие

Незалепващото покритие по тенджери и тигани, често се поврежда от препарата за съдомиялна машина. Суровият химичен състав с времето ще изяде покритията, влошавайки съдовете.

  1. Алуминиеви съдове за готвене

Препаратът за съдомиялна машина е алкален и по този начин уврежда алуминиевите покрития.

  1. Ястия от емайл

Всяка форма на емайл ще се повреди в съдомиялната машина. Това ще доведе до възможна ръжда. По-добре да миете емайлирани предмети на ръка.

Източник: INTERPOLEZNO.COM


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 4 = 6