3 начина да разнообразите лятото

Публикувано от espressimo на

Лято

 

Топлите месеци винаги са били асоциирани с почивка, но истината е, че отпуската е само 20 дни, а най-вероятно лятната такава не е повече от 10. Обаче лятото не е 2 седмици, а цели 14, така че си трябва доста креативност, за да оцелеем през горещите дни на работа.

Не се притеснявайте, днес ще ви предложим 3 интересни идеи, които да внесат малко разнообразие в лятната ви рутина. С тяхна помощ ще се заредите с много енергия, която да ви помогне да изкарате и това лято (или поне да направи чакането до отпуската малко по-поносимо). Да започваме!

Станете ценители на кафето

Много хора изобщо не се замислят за кафето, което пият. Купуват си от машина на път за работа или просто си приготвят каквото вече има в офиса. Други пък си имат машина вкъщи или пък просто си разтварят някое инстантно кафе.

Макар всички тези практики да си имат своето място, нищо не може да се сравни с хубавата чаша приготвена от прясно мляно кафе. В същото време съществува такова разнообразия от кафета, че можете да се изгубите в техния свят. Което всъщност е супер, защото това може да стане новото ви хоби!

Изследвания са установили, че над 95% от хората не познават вкуса на истинското кафе. Свикнали сме да пием неща, които минават за кафе, но всъщност не са. Използвайте това лято, за да се впуснете в приключение, което със сигурност ще ви зареди с енергия или поне с кофеин!

Станете планинари

Може и да звучи малко комично, но лятото е всъщност перфектното време да се запознаете с планинарството. Ако искате да усетите природата от близо, да влезете малко от малко във форма и да се насладите на чистия планински въздух, няма по-добро време от лятото.

Лято

В полето слънцето залязва, една топла лятна вечер

Хубавото е, че където и да живеете в България, винаги има планини наблизо. Не е необходимо да отделяте седмици, за да излезете на разходка в планината, но е добре да проучите нещата преди това. А и бонус е, че в момента аматьорска планинарска екипировка може да бъде закупена сравнително евтино.

Впрочем това ни навежда на мисълта, че лятната отпуска не значи задължително ходене на море. Можете да заместите морето с планина и да си изкарате все така приятно. И без това в България има аква паркове, така че морето няма да ви липсва кой знае колко!

Впуснете се в приключенията на настолните игри

Ако ви е писнало да си прекарвате времето сами, но пък и приятелската компания започва да ви доскучава, тогава е време за силова доза разнообразие. Можете да я внесете с настолни игри, каквито има много по книжарниците и онлайн. Поканете приятели, забавлявайте се, измисляйте стратегии и изобщо – развийте си въображението и ума.

Междувременно можете да им покажете и новите си кафе придобивки, а ако не знаете откъде да започнете с тях, опитайте Espressimo!


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

48 − 45 =