6 цъфтящи растения, от които вашия двор има нужда

Публикувано от keiti на

розова роза

Ако искате да украсите своята градина, двор или къща с цъфтящи растения, може да опитате с някои непретенциозни за гледане такива. Многообразието на Майката Природа е така голямо, че за всяко кътче на земята е създала своите неповторими растения.

цветята на двора

Стайните растения също могат да бъдат използвани в интериора, за да се увеличи енергията. Въпреки това е важно да запомним, че не всяко цвете трябва да бъде поставено в дома.

Предлагам ви да започнете с малко общи грижи, като например почистване на дворове.

След това ще са ви нужни някои общи и минимални грижи и не след дълго ще имате цветове са по-дълго време, които да радват окото на минувачите покрай вашия двор. Или ще се радвате на пищни и цветни растения.

Мушкато – за начинаещите градинари, които не знаят коя стая е най-добре да изберат и кои от цъфтящите растения, цветарите препоръчват да си набавят мушкато. Това непретенциозно цвете, изисква светло място, добро поливане през лятото и редовно пресаждане. Ако вече имате, не се притеснявайте, защото неговата функция е възможността да се съхранява на влага.  През зимата се препоръчва умерено поливане. Дори ако неспазването тези условия мушкатото няма да умре, но няма и да цъфти толкова пищно. То е идеално и за малък офис, или под прозорците, на която и да е градинка.

Хибрискус – неизискващо растение за офис или друга голяма стая. Дали това е разпространение храст с цветя, предимно червени чашки с дълга плодника в средата. Хибрискусът има много разновидности, така че не се изненадвайте, ако го сравняват китайска роза с бели, розови, оранжеви или пъстри цветове.  Хибрискусът ще зарадва почитателите на прекрасни цветя през цялата година. Препоръчва се да се държи до прозореца, за да има достатъчно цъфтящи цветове.

Няма особена нужда от често поливане и редовно хранене, особено такива е нужна през зимата, за да не паднат пъпките.

Клавия – изисква грижи, за да цъфти два пъти в годината. Тя се толерира от слънчевата светлина, обича частична сянка. Поливането трябва да бъде не повече от веднъж седмично, а през зимата поливане честота се намалява до 1 пъти за две седмици. Основното предимство на е, че Клавията е напълно безразлична към нивото на влажност в стаята. За да се запази атрактивна зеленина и свеж вид, достатъчно е да се почистват с влажна кърпа.

Спатифилум – това е сред верните на сянката растения. Независимо от факта, че цветето расте добре на сянка, той обича топлата атмосфера. За да бъде напоено трябва, най-горния слой на почвата да изсъхне напълно. Цветята и листата трябва да са 1-2 пъти на седмица почиствани с хладен душ. С такава грижа Спатифилум ще продължи да цъфти през цялата година.

Каланхое – мнозина знаят за лечебната сила на това растение. То се използва за лечение на симптоми на простуда. В момента има много хибриди цъфтящи като каланхое, които украсяват къщата почти през цялата година. Каланхое може да бъде навсякъде в къщата, в на по-слънчево или сенчесто място. Каланхое натрупва влага в листата, а липсата на редовно поливане не води до смърт. То расте бавно и не изисква чести пресаждания. Научете и за някои техники на Косене на трева.

Бегония – това е най-красивата среда щом има бегония. Тя внася комфорт и хармония у дома. Обича слънцето, но на пряка слънчева светлина е опасно за нея. Пряка слънчева светлина върху листата на бегонии може да причини изгаряния. Бегонията предпочита висока влажност, но с пръскане, а не директно поливане. Второто може да предизвика появата на тъмни петна.

Тези няколко типа непретенциозни стайни растения са толкова широко разпространени, че можете да декорирате цялата къща в най-различни цветя. Спазването на всички препоръки за грижи ще ви помогне да имате красиви и здрави цветя.

 


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 3 = 4