Албена – Хотели и Обща информация за Курорта

Публикувано от bobkata на

Курортен комплекс Албена е се намира в  Североизточна България, област Добрич, като е разположен в северната част по крайбрежието на Черно Море. На 24 Август 1969г. Е официалното откриване на курорта, като той е 3-тият по големина в България. Курортен Комплекс „Албена“ е стопанисван от  туристическа компанния „Албена“ АД, която от своя старана е публично търговско дружество.

Курорт Албена се намира на 8 километра от град Балчик, а градовете Добрич и Варна са на 30 км отстоянеи от комплекса. Има една от най-дългите и широки плажни ивици с дължина 5 км и ширина 150 метра.

Албена е един от най-спокойните и тихи курорти по българското черноморие, подходящ изключително за почивка със семейството и децата. Структурата на комплекс Албена е изградена от множество хотели с модерна визия и интериор, с разположение в непосредствена близост до плажната ивица. Характерен е морският изглед и доброто слнъцеизлагане на хотелите. Чужденици са основните посетители и туристи в курорта.

Интерсна близка дестинация, подходяща за посещение  е Ботаническата градина в Балчик, намираща се на 10 км от курорта. Известна със селекцията от уникани растения, както и резиденцията на  румънската кралица Мария, от началото на 20ти век, комплексът Дворецът е предпочитана туристическа дестинация. Друг интересен обект за посещене е резерватът Балтата, под формата на лонгозна гора и намиращ се до река Батова.

Курортът Албена се развива и в насока, свързана с обучителна и преподавателска дейност, като през 1992г. в курорта започват обучения, свързани с хотелкия мениджмънт и туризма. Международен колеж в областта ана туризма и курортното дело е наименованието на висшето училище, открито през 1999г.  В годините напред, училището придобива названието Висше училище по мениджмънт, като непрестанно развива новите си специалности в сферата на икономическите науки, хотелиерство и туризъм, както и компютърните знания.

хотелите в Албена са позиционирани по начин, както би трябвало да бъде във всеки морски курорт в България – на достатъчно разстояние един от друг, с големи общи части, поддържани дворни пространства и паркинги които могат да поберат автомобилите на всички гости на хотела. Албена е емблема на северното черноморие и поради фактът, че голяма част от хотелите там са построени буквално на морския бряг и дават възможност да се събуждате от шума на морските вълни сутрин.

Категории: Туризъм

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *