Антиейджинг процедури за подмладяване

Публикувано от ZizuVizu на

процедура за подмладяване

процедура за подмладяване

Антиейджинг е цяло научно и философско течение в днешно време. Като цяло причините за остаряването са много и комплексни. Затова и решението на проблема се търси на много различни нива. Фактори, като наследствеността и ДНК-то, като свободните радикали, лошия начин на живот и вредните навици – са само една малка част от причините за остаряването. Според учените стареенето може да бъде забавено и предотвратено по естествен път, но все още доказателства в практиката за това няма. Според медиците антиейджинг терапията означава навременно установяване на проблемите със стареенето и тяхното предотвратяване и овладяване.

Гамата от методи и продукти използвани за забавяне на белезите на времето са изключително много. По-голямата част от тях са свързани с кожата и областта на лицето и шията най-вече. Именно в тези области се появяват най-много бръчки, кожата увисва и губи еластичността си. Освен добре познатите кремове за лице на база билки, с колаген или хиалуронова киселина, на козметичния пазар днес се появиха и наложиха терапии с лазерно третиране, използването на дермални филъри и потребността от хирургична намеса е ненужна в по-голяма част от случаите.

В козметичните кремове против бръчки се включват широка гама вещества, като целта им е да почистят, тонизират, овлажнят и ексфолират кожата. Освен богати на витамини, като С и Е, тези кремове имат ключови антиейджинг съставки. Най-популярните са антиоксиданти, пептиди, хиалуронова киселина и ретинол. За съжаление ефекта на кремовете за подмладяване е много бавен и спорен при това. Кожата на човека има специфична защитна функция, наречена бариерна. Благодарение на нея кожата ни се предпазва от редица възпаления, но пък така усвоява много малка част от това, което сме намазали, като крем.

Затова напоследък  освен конвенционалните кремове за подмладяване, се появиха редица терапии, като лифтинг, инжекции с ботокс, дермални пълнители, биостимулатори. Те са доста разнообразни по качество и състав, като за ефект на 100% не може да се говори, защото това е твърде индивидуално според вида кожа и процеса на стареенето й. Дермалните пълнители са основани на база колаген, бил той човешки или говежди в голяма част от случаите.  За целите на антиейджинг процедурите за подмладяване, биостимулаторите са една доста ефективна опция. Те са базирани на синтетичното производство на човешки колаген и често стимулират естественото производство на колаген от тялото. Така освен естетичен външен вид, те отключват процес на вътрешно подмладяване и регенерация на клетките.

От друга страна манипулациите с високочестотни лазери, са една друга алтернатива, която предлага разнообразни варианти за подход. Лифтингите с био полярен ток, тези с радио вълни, както и микродермабразиото са други алтернативи за подмладяване. Общо взето алтернативи много, най-важното е опазването на общото здраве на организма. Не всеки метод е добре приет от всички хора. Така например инжектирането на говежди колаген при мнозина води до алергии. Така и химическия пилинг уврежда повърхността на кожната покривка при други. Какво ще използва всеки е лично негов избор, стига да има ефекта, който желае и това да не коства доброто му здраве за в бъдеще, само заради антиейджинг.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 70 = 80