Бъдещето на домашния интериор

Публикувано от artgift на

Живеем във времето на иновациите. Когато всичко около нас се развива с бързи темпове и за да наваксаме, трябва да станем част от промяната.
Интериорният свят днес предлага безкраен набор от идеи за всеки вкус и бюджет. Старите тенденции се завръщат отново, но в своята усъвършенствана и подобрена версия. Един от ярките примери за това за фототапетите.
Вероятно първоначално се сещате
за хартиените тапети от своето детство, от дните при баба и дядо. Сигурно сте махали такива, и това едва ли е от любимите ви преживявания. Е молим, да не бъдете предубедени, защото пред вас вече е бъдещето на домашния интериор.
Направете своето проучване, напишете в търсачката фототапети, луксозни тапети, а дори и foto tapeti. Каквото и да използвате в своето търсене, много бързо ще се потопите в модерния инриорен дизайн. Ще останете изненадани колко различни варианти ще откриете.
Нека започнем от материалите, сред които можете да избирате. Освен плътни тапети с хартиена основа, вече може да избирате сред нетъкан текстил /флис/ , PVC, винилови фототапети и други. Какви са предимствата на новите материали? Много по-лесни са за монтаж или демонтаж, без да нанасят щети върху стената, без нуждата от навлажняване и „изстъргване“ , ако желаете да го смените. Освен това са дишащи, хипоалергенни и почистващи се, което ги прави идеални за малки деца или хора с алергии.
Друго предимство на модерните технологии е разнообразието от покрития и релефни структури. Искате да сложите фототапет, но не желаете да прикривате натуралната мазилка на стената? Вече това не е проблем, може да изберете сред многобройните релефи, наподобяващи различен вид мазилка. Предимството им е, че изглеждат толкова реалистично, че без проблем ще се съчетаят с останалите стени, ако не желаете да покривате цялата стая с тапет.
Но може би едно от най-големите предимства е богатото разнообразие от модели и изображения. Някои, от които толкова реалистични, че ви пренасят на друго място. Ще откриете и много абстрактни и уникални изображения за фототапети, създадени специално за по-нестандартно настроените от вас. С две думи – всяка ваша мечтана визия, може да бъде реализирана.
А за най-креативните и идейни от вас, ще споделим, че новите материали позволяват да поставите своите тапети в различни помещения и на различни повърхности – в спалнята, дневната, кухнята, а защо не и в банята? А най-интересното сме оставили за накрая – вече може да поставите фототапет и на тавана. Без значение дали е в комбинация с красив окачен таван или запълва изцяло пространството, това е едно изключително креативно и красиво решение. Може да поставите красиво звездно небе в спалнята или пухкави облачета в дневната. А триизмерните ефекти на изображенията се създадат интересна оптична илюзия и усещане за дълбочина.
Ако все още се колебаете дали да изберете фототапет, то не забравяйте, че освен гореизброените предимства, ще спестите и много време от самия монтаж. Буквално за 1-2 часа може да имате изцяло нова стая без досадното и дълго почистване на бои и замазки след това. Бъдете в крак с модерните интериорни решения за вашия дом.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

21 − = 20