Ценни съвети за подходящото съчетание на цвета на интериорните врати

Публикувано от IvanZ на

Интериорните врати са важен детайл за всеки дом. Няма как да има дом без врати, затова и те са основен елемент. Важно е какви точно интериорни врати избирате – какъв модел, цветове, дали вратите да бъдат със стъкла, фрезовани или изцяло гладки и изчистени.

Тенденции при избора на интериорни врати в днешно време

Повечето хора, напоследък, предпочитат фрезовани модели интериорни врати за повечето стаи, защото изглеждат много красиво и елегантно. А за трапезарията се спират на такива със стъкло, за да може все пак да има някаква светлина и в коридора, иначе ще бъде много тъмен, което няма да е никак приятно. Освен това, доста предпочитани в днешно време са светлите тонове от различните цветови гами, особено от хората, които живеят на по-ниските етажи в сградата.

Съчетания на интериорните врати с други части от дома

  • Масово хората предпочитат да направят съчетания на вратите с подовата настилка, обаче, не винаги се получава перфектната комбинация. Много зависи на какви цветове сте се спрели, защото доста често се оказва, че един и същи цвят врати и под не си пасват особено добре.
  • Понякога всички тези цветове прекалено много се сливат в пространството, особено ако и този на стените е подобен. По този начин със сигурност няма да се получи идеалната комбинация.
  • Може да се спрете на определена гама от цветове, но със сигурност не трябва да залагате на този вариант. Трябва все пак да има контраст между тях. И най-вече вратите трябва да се открояват с нещо от целия Ви интериор.
  • Ако подът Ви е в светли цветове то със сигурност вратите не трябва да са в същия цвят. В такъв случай за тях изберете нещо по-забележително, което да ги отличава.
  • Ако пък решите, цветът на интериорните врати може да се съчетае и с някаква мебел в стаята. Така ще се получи много добра комбинация или пък сложете перде, в подобен цвят на вратата, за декорация.

Винаги може да измислите с какво да комбинирате цветът на вратите. Има много различни варианти, а нашият съвет към Вас е да не правите грешката вратите и подът да са в един и същи цвят.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

− 3 = 1