Цветна символика

Публикувано от teddyn1 на

Букетите днес са много разпространени, като тяхната визия е различна, а те на свой ред служат за подарък или допълнение към подарък за различни поводи, като рожден ден, фирмено парти, сватба или концерт. Кошници с цветя предлага всеки цветарски магазин, като всяко цвете в тях символизира различни неща. Символиката с която са заредени прекрасните цветя се е натрупала през вековете.
Червен карамфил са носили благородниците, които са получавали смъртни присъди във Франция, от там това цвете се е превърнало в национален символ на страната. Магарешкия бодил пък е свързан с историята на Шотландия, като се е превърнало в национално цвете. Един ден датската армия акостира на бреговете на Шотландия и в гъстата мъгла те решават да нападнат шотландската армия. Магарешки бодил обаче предотвратява истинско клане и спасява не само животите на войниците от острова, но и цялата държава. Войник от датската армия настъпил бодил и изкрещял от болка, а това издало армията. От тогава магарешкия бодил е част от герба на страната.

Розата е национално цвете на Англия и е обичана от всички граждани още от времето на Тюдорите, които първи поставят розата на герба си. Освен това розата е била на почит още в древен Рим и Атина. Римските бойци, които се връщали от бойното поле, получавали венец с червени рози, като символ на храброст и сила. Бялата роза пък символизирала тайната. Поради тази причина в древна Атина се поставяла бяла роза на масата, когато се водели важни разговори. Тази роза показвала, че всичко казано в стаята няма да излезе извън нея.

Както розата днес е символ за любов в почти цял свят, така божурите са на почит в Китай от древни времена. Те били подарявани, като символ на любов.

Изобщо цветята служат за изразяване на чувствата в днешно време и са заредени с история и традиции от древни времена. Подарявайте цветя!


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 24 = 26