Да създадем индивидуална атмосфера в дома си с тапети

Публикувано от SuperStef на

Всеки дом може да излъчва собствена атмосфера и да създава приятно настроение у своите обитатели ако се изгради, съобразно техните лични предпочитания и усещане. Най-лесният начин да се внесе личен почерк в обзавеждането на един дом е, чрез облицовка на стените с тапети, избрани внимателно, не само като визия, но и като материал.

Днес в производството на тапети се влагат изключително качествени материали и иновативни технологии, благодарение на които може да се постигне оригиналност в изграждането на интериора, като същевременно са коригират някои неприятни дефекти на мазилката или вентилацията в дома.

Декорацията на жилищните помещения с различни видове и модели тапети дава възможност за обособяването на различен стил, не само в цялото жилище, но и във всяка стая на дома.

Съвременните технологии, използвани при производството на тапети допринасят за по-добрата визия на този тип стенна декорация. Освен традиционните тапети за стена, водещите производители предлагат и чудесни модели фототапети, а също и винилови стикери, с които да се внесе допълнително настроение върху една скучна, едноцветна стена.

Много модели тапети и фототапети могат да се изработят по поръчка и желание на клиента, като картината може да пресъздава избран от него любим пейзаж или дори собствена или семейна снимка. По този начин домът наистина ще придобие индивидуалност и ще се отличава от всяко друго жилище.

Изработените по поръчка тапети за баня също могат да съдържат предпочитано изображение, което да създава конкретно настроение в това помещение. Разликата при влагоустойчивите тапети се състои в материалите, от които са изработени и начина, по който се поставят.

Различните модели тапети и фототапети имат и различен начин на поставяне. При някои модели се налага да се ползват услугите на специалист, който не само ще спести време на собствениците на жилището, използвайки своите познания и опит, но ще спести и средства, които много семейства пропиляват, заемайки се сами с лепенето на тапети, лепящи се по различна от, познатата досега технология.

От решаващо значение за визията на едно облепено с тапети помещение е прецизното напасване на всеки следващ лист, така че да не се забелязва никаква разлика в общата картина или асиметрия в шарките. Някои модели тапети са пригодени да бъдат лесно поставяни, като за целта не се налага дори да се мажат с лепило, защото са направени на принципа на самозалепващото се фолио. Други, обаче се предлагат в комплект със специални лепила и грундове, необходими за тяхното залепяне, без които резултатът би бил трагичен, което не е добре идея, особено при предлаганите на високи, дори за тапети цени.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 4 = 1