Фън-Шуй съвети за входната врата

Публикувано от pavelhristovmarinov338 на

входна врата

входна вратаОсвен за разположението на предметите в дома древното азиатско изкуство за хармонизиране на  енергията Фън-Шуй има ясна концепция за съчетание и подредба на входната врата с останалите вещи в дома. Ето как може да се възползвате от съветите, които Ви предлага?

Защо входната врата има толкова голямо значение ?

Входната врата играе важна роля в устройството и подредбата на всеки дом, особено що се отнася до Фън-Шуй. Главната причина за това е, че именно това е мястото, откъдето в жилището влиза положителна енергия. През нея могат да преминават както положителна, така и отрицателна енергия и е редно да знаете кога да я спрете. Източното изкуство обръща специално внимание на всеки аспект на дизайна на всички входни врати – като цвят, посока, дизайн и т.н. Поддръжката е най-голямото условие. Тя трябва да бъде в чист и приветлив вид, с работещ звънец и подходяща декорация.

Фън-Шуй съвети за посоките

Начина на отваряне на входната врата определя линията на живота на домакинството. Ако посоката на вратата сочи на юг – това предвещава добър социален живот. Югоизтока пък от своя страна се грижи финансовата стабилност и успехите. Югозапада – семейното щастие и обичта. При северно разположение, цялото семейство ще се радват на спокойствие. Североизток отрежда знания и духовно израстване, а северозапад ви носи лидерство, уважение, професионално израстване. Ако изгледа на входната Ви врата сочи изток, то живущите в дома ще бъдат целеустремени, амбициозни и силни личности.

Дизайн и избор на цвят на входната врата

Според ФънШуй съветите за входната врата посоката на отваряне има пряка връзка с материала, от който ще бъде изработена тя, както и избора на декорация за нея.

Както посоката на отваряне  привлича определени сили, така и цветовете оказват влияние върху потока на енергия. Специалистите споделят, че металните нюанси са подходящ избор за вратите със западно изложение. Ако сте заложили на черно, синьо или бяло входната врата трябва да бъде с изглед на север, ако сте избрали  зелено –  на изток. Червеният цвят се препоръчва за жилище с врата, която гледа на юг.

Фън-Шуй съвети за входната врата – какво да избягваме?

Освен полезна информация, с какво да съобразим поставянето на входната врата, азиатското изкуство Фън-Шуй ни дава полезна информация и за това какво да избягваме. Острите ръбове, кофите за смет не се препоръчва да бъдат позиционирани срещу вратата. Ако в близост до вратата има стълби или пък асансьор, би било хубаво да се постави праг, който да запази енергията в дома. Не се препоръчва поставянето на обувки в непосредствена близост до вратата или близо до нея да има прозорец.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

4 + 5 =