Ghostery защитава компютара от скрит майнинг и блокира рекламите на сайтовете

Публикувано от Администратор на

скрит майнинг

Вграденият рекламен блокер в разширението Ghostery не само надеждно блокира нежеланите реклами. Той също пречи на някой уебсайтове да копаят биткойни през вашият компютър. Някои собственици на сайтове слагат специален скрипт и вече използват този нов метод за генериране на приходи.

скрит майнинг

Ghostery предпазва от скрит майнинг

Дори и в YouTube не сте защитени от скрито копаене на криптовалута за сметка на процесора на вашият компютър. Няколко реклами на видео платформата на Google ползваха скрит майнинг скрипт , който използва изчислителната мощ на посетителите, за да копае криптовалута. Рекламите са били онлайн за около седмица, според Ars Technica . Но потребителите на Ghostery с активиран рекламен блокер обаче са били защитени от това.

Добивът на криптовалута като Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero или Zcash се превърна в истинска златна треска. Това е така защото Криптовалутите не се управляват централно от банка, а изключително от частни лица и се прехвърлят директно между отделните потребители, използвайки метода ” peer-to-peer” .

Да се ​​гмурнем подробно в сложното функциониране на криптовалутите в детайли ще ни отнеме твърде много време. Важно е обаче да се разбере, че за криптодобива се изисква огромно количество обработваща мощност, бързи процесори и видео карти. За това някои администратори на сайтове се опитват да получат необходимата технологична мощ, като използват системните ресурси на посетителите от уебсайта си.

Прочутият пример е The Pirate Bay. През септември Torrent tracker бе инсталирал скрипт Coinhive на уебсайта си, който използва силата на посетителите на процесора, за майнинг. Много озадачени потребители се оплакаха в Reddit за необичайно висока натовареност на процесора при посещение на сайта.

Разширението Ghostery използва списък с филтри, който блокират скриптове като Coinhive’s. Тези скриптове се блокират автоматично, така че да не могат да се възползват от  процесора ви без ваше знание. Списъкът на филтрите ще бъде разширен в бъдеще, когато се появят нови майнинг скриптове.

Изтегли разширението от официалния сайт: ghostery.com


Администратор

Създател и администратор на сайта websuper . Ако желаете да се свържете с мен, може да ми пишете използвайки някой от представените на сайта контакти.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

− 1 = 1