Годежни пръстени в името на любовта и традицията

Публикувано от seowebdesign на

годежэ\

Златни годежни пръстени и се използват от хората в знак на любов и уважение към партньора от дълбоки времена.

 

Кратка история на годежните пръстени

Всъщност много специалисти и археолози спорят по въпроса кога точно са се появили традициите по подаряването на годежни пръстени, като някой смятат, че родно място за тази традиция е Древен Египет. По онова време годежните пръстени се правели от коноп, кожа, слонски кости или просто животински такива. Материалите далеч не били символ на романтиката, но за сметка на това, древните египтяни изключително почитали семейството. По това време те вярвали, че няма какво да символизира по-добре връзката между влюбените, вечната любов и създаването на семейство, както това може да направи един кръгъл годежен пръстен. Освен това в Древен Египет се смятало за задължително годежни пръстени да се поставят на безименния пръст на лявата ръка.  Според древните разбирания от там преминавала вената на любовта.

Традицията да се носят годежни пръстени се пренесла и в Римската империя. Там тези пръстени символизирали издръжливост и сила и се правели от желязо. В последствие майсторите започнали да изработват годежните пръстени от злато и така се появили първите златни годежни пръстени. Те започнали да ги украсяват с различни фигурални мотиви, като много често тези символи представлявали здрависани ръце, ключ или любовен възел. Според разбиранията в Рим, жената трябвало да отключи сърцето на мъжа и това се случвало с ключ, който се изобразявал и на златните годежни пръстени по онова време.

Традицията да се украсяват с различни фигури или посвещения и да се гравират  годежните пръстени се е запазила и до днес. Сега е по-лесно от всякога да гравирате любимите си думи, имената на любимия или любимата, вашата песен или каквото и да било, което ви свързва и с което ще запомните любимия човек, като фирми, като Сомаха се занимават именно с това и могат да превърнат вашите годежни пръстени в наистина специални и предназначени само за вас символи.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

12 − 8 =