Интересни идеи за обзавеждане на малка баня

Публикувано от joy88 на

Към обзавеждането на малката баня трябва да се подходи много внимателно, ако искате тя да изглежда просторна и красива. Вариантите наистина са много, но всичко зависи най-вече от спецификите на самото помещение. Някои дори прибягват до малки ремонти, ако помещението го позволява. Ето някои идеи и съвети, които ще ви помогнат да разрешите този въпрос и да създадете модерна, стилна и функционална баня.

Едно от важните места в банята е мивката и съответно мястото около и под нея. Шкафовете трябва да се избират в зависимост от нуждите ви, както и принадлежностите, които ще се съхраняват. Ако желаете повече свободно подово пространство, прибавете етажерки. За целта можете да използвате и нишите в стените. Съвременните мивки за баня позволяват да се монтират по различен начин. Това означава, че може да се добавят различни към тях по вид и размери шкафове, които да бъдат много практични. Друг вариант е да заложите на ъглови мебели за баня. Може да изберете мивка с шкафове, които да се монтират ъглово и по този начин ще си осигурите повече пространство.  Също така обърнете внимание и на вида на затваряне на шкафовете. Добре е те да са с плъзгащи врати.

Обикновено малките бани в малките жилища включват и тоалетна. Най-подходящи в случая са структурите за вграждане, тъй като заемат по-малка площ, както и свободно висящите.

Малките бани най-често разполагат само с душ или само с вана. Невъзможно е да има и двете. Добра идея е да отделите душа или ваната с плъзгаща стъклена врата, за да увеличите визуално помещението. При съвременното обзавеждане за баня все повече се предпочитат душ- кабините. Те са изключително комфортни. Ако разполагате с повече средства, изберете душ- кабина с повече екстри, за да си осигурите пълен релакс в края на деня.

Най-подходящите плочки за малка баня са тези с по-светлите и топли цветове, които създават усещане за простор. Друг трик за създаване на визуална дълбочина е като поставите огледало на една от стените.

Осветлението също играе важна роля. Не всички имат щастието да използват естествена светлина, поради липсата на прозорци в банята си. Ето защо е необходимо да се изберат осветителни тела, чиято светлина е близка до слънчевата, за да изглежда банята по-голяма и по-уютна. Заложете на топли и меки светещи тонове, които ще освежат помещението.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/struktura-za-vgrajdane


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

43 − = 36