Интересни приложения на хартиените торбички

Публикувано от TeodorK на

Обичайна практика е да отидем до магазина и на касата да установим, че не сме си взели торба. Следващата стъпка е да кажем на продавачката на касата, че ни трябва найлонова торбичка. В зависимост от купа с продукти, които сме взели, може да се наложим да вземем две, а защо не и три найлонови торби. Прибираме се у дома и натъпкваме торбичките в по-голяма торба или пък в кутия с още такива десетки торбички. След месец-два разполагаме с цяла армия найлонови торбички. Какво да ги правим? Нищо! Това е найлон!

Съвсем иначе стоят нещата, когато става дума за торбички от хартия. Те могат да бъдат натрупани на същия принцип, както найлоновите. Но има съществена разлика. “Армията” от хартиени торбички може да влезе в употреба. И то не каква да е – ползотворна и вдъхновяваща!

Поразгледахме тук-так за идеи и открихме няколко, които много ни допадат. Сигурни сме, че на вас ще ви харесат, още повече че всички те са практични и влизат в графата „направи си сам”.

1/ Под от хартиени торбички. Блогърката Ашли от Доместик Импърфекшън искала да смени покритието на пода в дома си. Проблемът бил, че нямала достатъчно пари, за да се снабди с него. Креативността й води до идейно приложение на трупаните с времето хартиени торбички. Настоящият под в къщата й е направен от торбички, който тя прилежно е залепила. След това е покрила с 12 слоя полиуретан. Разбира се, можете да приложи и друга техника, ако изпитвате съмнение към тази на Ашли.

2/ Стъпала от хартиени торбички. Тази идея е подобна на предходната. Мег от Нътмег Плейс трансформира вътрешното стълбище в произведение на изкуството. Процедурата е същата – лепило и полиуретан.

3/ Цветните хартиени торби с разнообразни и впечатляващи мотиви все още не са сред най-популярните у нас, но със сигурност скоро ще дойдат на пазара ни. Една креативна идея е да направите собственоръчно плафони за лампите у дома.

4/ Хартиена стена. Идеята е да спестите пари от тапети, като облепите части от стените си или пък целите стени с хартия от торбички. Тук отново най-полезни ще са ви цветните торбички и тези с любопитни картини и мотиви. Резултатът е определено модерен и уникален вид. Със сигурност ще впечатлите приятелите си с творческите си хрумки, а джобът ви ще остане все така пълен. Съвет: ако не разполагате с разнообразие от цветни торбички, дайте на децата боички и скоро ще разполагате с уникални творби.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

62 + = 71