Интериорните врати – стилът на Вашия дом

Публикувано от pavelhristovmarinov338 на

Интериорните врати

Интериорните врати са стилният завършек на всяка къща, апартамент или офис. Именно поради този факт е необходимо  да се избират внимателно. Преди да се снабдите с вътрешни врати е важно да се запознаете с техните характеристики. Съществува голямо разнообразие от варианти на модели и материали, които са използвани за направата им.

Интериорните врати

            Има голямо разнообразие от  видове интериорни врати, но най-често срещаните са масивни, алуминиеви и стъклени:

 Със сигурност направените от дървен материал и пълнеж интериорни врати предлагат по-добра шумо и топлоизолация. Този вид за подходящи за дневни стаи, спални, килери, бани, кухни и други вътрешни помещения.

 Стъклените врати имат предимство в това, че оптически разширяват помещението, като създават усещане за простор и ефирност. Те са подходящи, за коридори и за холни помещения, тъй като спомагат за навлизането на повече светлина в самата стая. За бани са подходящи както стъклени, така и алуминиеви врати.

Едно от най-важните неща е покритието на интериорните врати. Съвременните интериорни врати се предлагат с най-разнообразни покрития. Има такива с PVC фолио, които са стандартни и са подходящи за всякакви жилища. Друг вид са ламинираните, които са с промишлено заздравена повърхност. Това ги предпазва от евентуални наранявания и надрасквания, почистват се по лесен начин с подходящи за целта препарати. Покритието запазва цвета си във времето и декорите им се доближават до естествен фурнир.

Интериорните врати, които са произведени от масив и дърво имат своите предимства, но цената им е по-висока и също така променят цвета си, тъй като природните материали са податливи на падащата върху тях светлина.

  Когато говорим за цветовете на интериорните врати е полезно да се отбележи, че е добре цвета да хармонира с останалата част на жилището – под, стени, мебелировка. Някои хора предпочитат да подберат вратите спрямо дограмата, но тя често е покрита с пердета или щори. Също така се намира в далечина от самата врата. Необходимо е обаче нюанса на пода да е близък до този на вратата и да е в хармония с него. Най-добрият случай е търсенето на контраст,  като се запази приблизителна или дори еднаква структура на дървото.

 При избора на подходящата за нуждите Ви врати и за да бъдете напълно уверени в него, е препоръчително да се консултирате с компетентно лице в тази област, което да ви насочи към идеалната за вашия дом или офис врата.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 7 =