Инвестиция от 30 милиона евро чрез изграждане на хотел “Хилтън” в Скопие

Публикувано от m_department на

Световноизвестният марка “Хилтън” днес официално стои в Македония с подписването на споразумение за франчайзинг с “Стоун бридж хотел”, чийто собственик Ајдован Адемовски ще строи елитен хотел Double Tree by Hilton в община Летище.

Инвестицията в изграждането на хотела, разположен до кея на река Вардар в близост до моста “Близнаци”, възлиза на 30 милиона евро. Хотелския обект, според данните, ще се простира на площ от около 25000 квадратни метра и ще има 170 стаи, четири конферентни зали, спа-център, бизнес център и център за здраве и редица други теми.

Премиерът Никола Груевски присъства на церемонията за изграждането на хотела в присъствието на инвеститора Адемовски, представители на Групата “Хилтън”, на посолствата на САЩ и Турция, както и редица бизнесмени.

  • Хотелът, както ми бе оповестено, е планирано да бъде завършен през есента на следващата година, когато Скопие гордо ще се присъедини към веригата градове, които имат такъв хотел от световната марка, каза Груевски.

Хотелите “Хилтън“ , са една от водещите компании в областта на хотелиерството с повече от 540 хотела в 78 страни по света. – Именно затова марката “Хилтън” ще бъде от голямо значение за подкрепата на туризма в Скопие и Македония. Освен туризма, полза от изграждането на хотела ще има и строителната индустрия. На строежа на хотела ще работят голям брой строителни работници и косвено ще бъдат свързани и много други фирми от Македония. След завършване на строителството на хотела в него ще се отворят и над 100 работни места това дава допълнителна стойност на тази инвестиция, посочи премиерът Груевски.

Според него, появата на марката “Хилтън” е още едно потвърждение, че политиката, която насърчава правителството за привличане на инвестиции в Македония дава резултати.

  • Вярвам, че “Хилтън” ще привлече много други инвеститори, които се занимават с хотелиерство и имат интерес за откриване на нови хотелски съоръжения. Република Македония има голям потенциал в областта на туризма. Това е сектор, в който очакваме голямо развитие и много инвестиции в бъдеще. Така като привлекателна туристическа и бизнес дестинация и със сигурност ще останем надежден партньор на всеки инвеститор, който иска да вложи капитал във всяка област, посочи Груевски, пожелава също и успешна и бърза реализация на проекта.

Инвеститорът Адемовски подчерта, че е горд, че с подкрепата на правителството са успели да привлекат “Хилтън” в Македония, което ще обогати предлагането за настаняване в Скопие.

  • Хотел Double Tree by Hilton ще има 170 стаи, четири конферентни зали, голяма банкетна зала, спа-център от около 2000 квадратни метра, кафе-барове и друго съдържание, което ще украси един от най-престижните хотели в Македония. Ще получим персонал, който ще бъде обучен според стандартите на “Хилтън” на световно ниво и се надявам, че ще бъде гордост за цяла Македония. Горди сме, че успяхме с подкрепата на правителството да привлечем тук “Хилтън”, каза Адамовски.

Вицепрезидентът на “Хилтън” Улрих Видмер каза, че ще предоставят услуги от световна класа в първия си хотел в Македония, в която са се натъкнали на специалисти от всички области, които ще помогнат за реализацията на проекта.

  • Смятаме, че тази марка е доста подходящ за Македония и съвпада с нея и предлага отлични възможности на гражданите и на страната, изключителен капацитет на бани и много удобни спални. Имаме голяма вяра в бъдещето на Македония и очакваме развитие през следващите няколко години. Сигурни сме, че “Хилтън даблју три” ще бъде успешен и ви уверяваме, че и занапред ще продължим с нашата подкрепа, каза Видмер.

Новата инвестиция в Македония приветства и изпълняващия длъжността заместник посланик на САЩ в Македония Матю Андрю, отбелязвайки, че решението на “Хилтън” да отвори хотел е един от последните примери, че Македония е изключително място, където може да се прави бизнес.

  • Имаме много примери, че Македония може да бъде конкурентна в световен мащаб дори и в тези трудни икономически времена. Нарастващия брой американски фирми, които решават да инвестират и работата тук свиделствуват за конкурентоспособността на Македония, каза Андрю.

“Хилтън” е водеща глобална компания за услуги в сектора за настаняване, от луксозни хотели с пълно обслужване и курорти, до съоръжения за продължителни престои и хотели с ниски цени. Марките на Хилтън са включени в повече от 3900 хотели и обекти, с 650,000 стаи в 90 държави. Освен Double Tree by Hilton тук са включени Waldorf Astoria Hotels & Respоrts и Hilton Grand Vacations. Компанията също така управлява първокласната програма за редовни гости Hilton HHonors.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

26 − = 17