Избелващи ленти и системи срещу потъмняване на зъбите

Публикувано от whitebg на

Красиви зъби

Красиви зъби

Използването на избелващи ленти, комбинирано с пасти за избелване и освежаваща вода за уста позволява да се неутрализира ефектът на факторите, допринасящи за потъмняване на емайла. Избелващите ленти са системата за домашно избелване на зъбите на популярната вече в цял свят марка Crest, която е изградена около принципа за максимален комфорт на потребителя. Тази система е лесна и удобна за използване, като в същото време позволява да се получи бърз и ефективен резултат, който се запазва значително дълго в зависимост от конкретния случай, състоянието на зъбите и използваните разновидности на избелващите ленти, съчетани с поддържаща употреба на пасти за избелване и освежаваща вода за уста в последващия период.

Много хора смятат, че потъмняването на зъбите се причинява от лоша хигиена на устната кухина. В действителност, това е само допълнителен фактор. На практика дори и при онези, които старателно спазват такава хигиена, с времето зъбите може да потъмнеят. Различни вещества, като например сокове, кафе, чай, кока-кола, червено вино, както и употребата на някои антибиотици предизвикат потъмняване на зъбния емайл. Причината е проникването на оцветяващи вещества под повърхността на зъбния емайл в продължителни периоди от време. Други обстоятелства също ускоряват процеса на потъмняване на зъбите – например, тютюнопушенето. Обикновените пасти за зъби и четките премахват плаката само от повърхността – докато тъмният пигмент се натрупва под емайла.

Как избелващите системи осигуряват ефективно избелване на зъбите?

През последните няколко години те претърпяха ускорено развитие и сега процесът на избелване не носи никакви рискове за зъбите: нито по отношение на емайла или дентина, нито за корените – и винаги дава гарантирано висок резултат. В състава на избелващите ленти, използвани, например, в комплектите Crest, са включени такива вещества като пероксиди, които осигуряват избелването на повърхността на зъбите и премахването на тъмните плаки. Тяхното предимство в сравнение с професионалното избелване в зъболекарски кабинет е в това, че концентрацията на пероксидите като главна активна съставка е сведена до минимум – което осигурява щадящо въздействие върху зъбния емайл при запазена висока ефективност на процедурата.

Действието на системите за домашно избелване се основава на базата на използването на специален гел, в който основните съставки са именно пероксидите – водороден или карбамиден. Тази желеобразна смес се полага на тънък слой върху полиетиленовата лентичка, която на свой ред по време на процедурата се поставя върху зъбите за период от 5 до 30 минути или дори до 2 час – според указанието на производителя.

Както е известно, зъбите постоянно натрупват тъмна окраска под повърхностния слой на емайла, като с възрастта стават по-тъмни и жълти. Употребата на избелващи ленти от типа на най-разпространените днес – на фирмата Crest, включващи ленти и пасти за избелване, както и освежаваща вода за уста, позволява да се преодолее възрастовото оцветяване и да се постигне желаната белота.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

33 − = 27