Избор на индустриална подова настилка

Публикувано от petq_wad на

индустриални настилки

индустриални настилки

За да бъде успешно едно производство и качеството на предлаганите продукти да бъде на високо ниво, предприятията залагат на съвременно и модерно оборудване. Не се обръща внимание на настилката в даденото помещение и често води до проблеми и некачествено функциониране на промишленото предприятие. Качеството на настилката не трябва да се подценява. Внимателно трябва да бъдат подбрани материалите от, които тя ще бъде изградена. За тази цел ще обърнем малко повече внимание на индустриалните подови настилки в различните производствени предприятия и обществените сгради.

Като начало подът е един от най – важните елементи в една сграда. Поема цялото натоварване. Особено когато в помещението се извършва производствена дейност. Тук е момента да отбележим основните характеристики и особености на ,които трябва да обърнете внимание когато избирате подова настилка за вашето предприятие. Едно от най – важните характеристики е настилката да бъде механично и химично устойчива. Да може да поема цялото натоварване без да се деформира и разрушава. Устойчива на различни атмосферни влияния. Всички материали вложени в изграждането на индустриални подови настилки трябва да отговарят на европейските стандарти за норми. Трябва да се почистват и поддържат лесно.

Характеристики и изисквания към различните подови покрития

В болничните заведения и центрове те трябва да са гладки и без фуги, в които биха се задържали микроорганизми и други нечистотии. Да се почистват лесно без да отнема много време. Цехове и халета с мокри производства настилката трябва да бъде високоустойчива на влага, да не позволява на водата да навлиза в настилката и да я разрушава. За тази цел те трябва да са със специално покритие. Подземните паркинги и гаражи също трябва да бъдат с такъв вид настилка. Училищните физкултурни салони и спортните клубове трябва да са с гладка повърхност и да не се пързалят. Качеството на дадена настилка и подходящо подбрания под за дадено помещение много важна за началото на вашата успешна дейност. Не трябва да се подценява избора на подова настилка независимо дали тя ще бъде за дома или за вашето предприятие.

Има българска фирма, която произвежда и предлага на българския пазар индустриални подови настилки и системи. Продуктите им са едни от най-качествените на пазара. Фирмата предлага голямо цветово разнообразие на произвежданата епоксидна смола за подовите покрития, както и широка гама от материали като грунд, емайл лак, втвърдители и холкери.

 


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 45 = 55