Избор на Интериорни Врати

Публикувано от Elpi на

Избор на интериорни врати - Еренджи

Изборът на интериорни врати за дома може да бъде тежко и времеемко изпитание. В България е пълно с магазини и сайтове за врати, което още повече затруднява потребителите да направят правилния избор. Също така пазара е пълен с некачествени изработки, непрофесионални монтажи и некачествени материали. Българския потребител е изправен пред голямо предизвикателство да направи добър избор. За какво основно трябва да внимаваме, когато избираме подходяща интериорна врата за апартамента или къща?

1.Размери

Размерите са винаги на първо място. Повечето магазини за врати разполагат със стандартни врати. В България проблемът е, че доста от жилищата имат големи разминавания на отворите със стандартите. За това е най-добре да си поръчате врата от фирма, която може да я произведе по вашите размери. По този начин ще сте сигурни, че няма да стане гаф. Производителя ще дойде до вашия дом, ще вземе размери на отвора за вратата. Така вие няма да сте ангажирани, а резултатът ще бъде налице.

2. Материал

Бъдете наблюдателни. Търсете продукт, който е устойчив и няма да се разпадне при най-малкия натиск. На пазара има доста врати ментена, които изкушават с евтината си цена, а на практика са пред разпад. Прочетете внимателно описанието на вратата и проведете разговор с представител на фирмата за да чуете техните препоръки и да прецените кой материал е най-поджодящ за вас. Естествен фурнир и гладък МДФ са може би едни от най-стандартните и качествени материали. Също така и цената им е достъпна. Разбира се, ако искате допълнителни форми по вратата или гравиране, това ще оскъпи продукта.

3. Репутация

Заложете на сигурността. Проверете дали фирмата има ревюта в интернет или снимки от извършени монтажи. И най-хубавата интериорна врата няма да Ви свърши никаква работа, ако е монтирана нефелно. Не рискувайте с визията на дома си. Евентуална грешка ще ви струва допълнителни пари за ремонт. Изберете фирма с дългогодишна история и много реализирани проекти. Няма да сгрешите. В интернет е пълно с хора, които съжаляват, че са гледали само евтината цена на интериорната врата без да обърнат внимание на фирмата. Резултатът е много главоболия.

4. Дизайн

Да обърнем внимание и малко на креативната част. Дори да се справите отлично с изброените по-горе неща, трябва и да се замислите за световете на интериорната врата и как ще пасне на вашия интериорен дизайн. Има два подхода които се прилагат в избора на цвят. Единия е комплиментарен подход. Това означава да изберете вратата си да подхожда на стените. Представете си нещо като бели стени комбинирани с светъл цвят интериорна врата. Алтернативата е контрастен подход. Тук може да изберете по тъмна врата, ако сте със светли врати. Няма правилен избор между двата варианта. Зависи единствено и само от вашите предпочитания. Важно е да се отбележи, че е добре всички интериорни врати да са от един модел в целия апартамент или къща. Все пак едностилието краси окото.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

87 + = 96