Как да бъдем бременни и със самочувствие – ТОП съвети

Публикувано от keiti на

Наред с бременността от предстоящото майчинство, много от нас започват да се тревожат за промените, които ще настъпят в телата им. Дали ще сме все така привлекателни и като „мами“, дали любимият все още ще ни харесва и желае, дали самите ние ще се възприемем. За всичко това специалистите дават малко полезни съвети на предстоящите родилки:

Бабините рецепти не са толкова полезни – бъдещата майка винаги е заобиколена от любящи и загрижени роднини. Всички онези баби предлагат „изпитаните“ си рецепти, които по думите им вършат чудеса. Според думите на „старите“ със свинска мас може да се преборим и дори да предотвратим появата на стриите, но дали е така. Специалистите по козметика са крайно категорични, че готварското олио и животинската мас не само не помагат на кожата да бъде по-еластична, но могат да предизвикат и алергии, особено през лятото. Бабините рецепти се оказват не само неефективни, но и истинско мъчение за бременната в топлите дни.

Кожата се нуждае от хидратация – това е изключително важно през горещите месец. Понякога обзети от трепетни очаквания, пропускаме да обръщаме внимание на кожата си. Тя се нуждае от грижа и е подвластна на промените на времето. Затова и хидратиращите кремове са задължителна част от арсенала, който трябва ежедневно да използва всяка жена. Козметиката за бременни освежава, връща жизнената свежест и енергия в епидермиса.

Грижа за тялото на бременната – стриите са основен източник за притеснения у всяка бременна жена. За да им се противодейства са необходими подходящи продукти, които да предпазват кожата. За щастие на всяка бъдеща майка, пазарът изобилства от богата гама продукти за грижа по кожата. Предлагат се гелове и кремове, лосиони за тяло и всичко в борбата с целулит и стрии. Бюстът, коремът и бедрата на бременната жена са деликатни зони. Неприятното отпускане на кожата, провисване и поява на бръчки, могат да се избегнат с подходящи кремове.

Гримът дарява самочувствие – с бременността приоритетът на жените се насочва към плода, който носи. Тогава най-мощното й оръжие женствеността остава на по-задна позиция. Бъдещото майчинство не бива да се използва за извинение и претекст, отказ от здравословния начин на живот.

Дори не е нужно да се използва тежък грим. Само безцветен гланц за устни, малко спирала на очите и красиво оформена прическа са достатъчни, за да подчертаят чара, който струи от цялото същество на бъдещата майка.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 57 = 63