Как да боядисваме правилно стени?

Публикувано от Webnime.com на

Как да боядисваме правилно стените вкъщи?

Цветът на стените във вашия дом е това, което определя настроението ви през ежедневието. И така, начинът, по който нанасяте боята си, може да бъде също толкова важен, колкото и самият цвят.

Инструкции

1. Изчистете площта от всякакви мебели, за да си осигурите достатъчно работно пространство.

2. Поставете найлон на пода и почистете стените с леко влажна кърпа. Може да се изкушите да пропуснете тази стъпка, но чистата повърхност е най-добрата основа за равномерно и гладко нанасяне на боята.

3. С хартиено тиксо отсечете тавана, пода, контактите, рамките на вратите и прозорците. Около тези места работете най-добре с четка, тъй като в повечето случаи е неудобно да се работи с валяк или има опасност да боядисате там, където не желаете.
Съвет: Сега сте готови да боядисвате! Изберете интериорна боя, която отговаря на вашите нужди. Има много български бои, които са изключително качествени.

4. Потопете валяка в боята, приблизително половината от дължината на четините. Може да използвате и легенче, за да разнесете боята по-добре и да отстраните излишъка. Започнете да боядисвате на няколко сантиметра от ъгъла или ръба на стената. Докато търкаляте валяка, ще установите линията на ръба на боята.
Съвет: Един от най-важните съвети при боядисването е да не натискате прекалено много напред. Ще трябва да поддържате мокър ръб, за да може линията на валяка да се слее с линията на четката.

5. Боядисвайте внимателно стената. Следете валякът да се върти равномерно. Ако откриете, че не прави пълни завъртания, по-добре сменете валяка.
Съвет: Боядисвайте с „W“ движение. Това ще осигури равномерно разпределение на боята по стената.

6. След като минете „първа четка“ трябва да оставите стените да изсъхнат за няколко часа. През това време може да вземете четката и да нанесете боя там, където валякът не е достигнал.

7. След като първата ръка е изсъхнала, повторете стените отново – първо с валяка, а след това с четката. Така стените ще придобият желания плътен цвят. Най-добре, веднага след като приключите, да премахнете и хартиеното тиксо.

8. След 3 часа разчистете найлоните, върнете мебелите и сте готови! Вече може да се насладите на вашите красиви нови стени.

Фирма Maler разполага с квалифицирани майстори в тази област и вече повече от 15 години предлагаме бояджийски услуги в Копенхаген, Дания. Ще се радваме да предложим услугите си на тези от вас, които живеят там и търсят коректна фирма за боядисване.

Категории: Имоти и Строителство

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

3 + 4 =