Как да изберем интериорните си врати?

Публикувано от brg-doormann на

интериорните врати

Въпросът за интериорните врати , е въпрос с който всеки се е сблъсквал поне веднъж в живота си. На пръв поглед изглежда просто, но за да сме доволни от крайния резултат е нужно да се замислим над някои по-специфични неща и зададем някои въпроси. За всички въпросите са едни, но отговорите са различни, именно те ще помогнат за подходящия и правилен избор за нашия дом.

Най-важните неща са да решим с кое да ги съчетаем, какъв е стилът и цвета им. Друго, което е нужно да вземем под внимание е какъв тип интериорна врата искаме. На пазара се предлагат все повече варианти на интериорни врати в Бургас, например : от дървесен материал – с декоративно  или боядисано покритие, със стъкло или без стъкло, с фрезовка или гладка; стъклени – прозрачни или в различни цветове, с шарки или картинки; алуминиева и ПВЦ – може да са в комбинация от двата материала, да се добави стъкло по желание, предлагат се различни цветове ,  могат да бъдат както нормално отваряеми, така и плъзгащи, плъзгащи сгъваеми, плъзгащи в стена. Естествено, за избора ни е необходимо да знаем  и самия отвор какво позволява да се постави, на къде и как ще се отваря вратата и другото нещо, което е важен фактор за нашия избор е цената. В тази връзка, изборът зависи от покупателната способност.

Изработката на най-предпочитаните качествени, дървени  врати са от различни дървесни видове – дъб, бор, клен, махагон и др. Но не всички са изработени от дървесен масив, могат да бъдат и от други материали, като:

  • ПДЧ – едри дървесни частици
  • МДФ – пресовани дървесни частици със средна плътност
  • ЧДФ – пресовани дървесни частици със по-висока плътност

 Най-често срещани и предпочитани са от МДФ и ЧДФ материал, като върху него може да се постави фолио в различен цвят. Поставянето става под високо налягане със здраво и надеждно лепило. Покритието може да бъде гладко или релефно, като позволява да се постави върху гладка или фрезована повърхност. Има варианти без поставяне на фолио, вместо това МДФ или ЧДФ плоскостите се боядисват в цвят по избор.

Именно  интериорните врати изработени с тези материали са по-достъпни като цена, тъй като самите материали са по-евтини, но пък с добро качество понеже са използват съвременни технологии.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *