Как да направим офис средата си по-добра

Публикувано от espressimo на

офис столове

Няма как да не отбележим, че все повече хора забелязват нуждата от промяна на начина си на живот. Най-малкото е редно да обръщаме повече внимание на здравето си и да възприемаме повече неща като инвестиция в себе си. Хубавото е, че се появяват нови решения на много проблеми и дори устройствата, които ползваме, еволюират, за да отразят тези промени.

Колко невероятно е, че днес самото помещение дори може да бъде „смарт“. С адекватна професионална офис техника (например от Digital Box), можем да вършим работата по-бързо, по-лесно и с по-малко проблеми. Е , това ако не е променило начина ни на живот, не знам какво е. Нека обаче да видим няколко съвета, чрез които наистина можем да направим офис средата си по-добра.

Съвет №1: Помислете за осветлението

Ако трябва да бъдем искрени, има доста изисквания за осветлението в една офис сграда и в самите стаи. Работата е там, че тези изисквания не отразяват особено живота в офисите. Да, трябва да е ярко, но каква температура трябва да е светлината? Как точно трябва да се справяме при смесено осветление (изкуствено и естествено)?

Има доста смарт системи вече, които с помощта на качествени LED светлини и подходящи сензори, могат сами да контролират не само яркостта на осветлението, но и температурата му. Така хомогенността на светлината през слънчев, мрачен, дъждовен или мъглив ден ще е еднородна. А и ще се поддържа сравнително стабилна през целия ден.

Съвет №2: По-добри комуникационни системи

В днешно време повечето големи компании правят конферентни срещу и често трябва да се разговаря по телефон. Лошото е, че много такива телефони просто имат слаби високоговорители и некачествени микрофони, което прави употребата им най-малкото трудна.

Едно добро решение за такива ситуации са хубавите професионални конферентни системи. А и имайки предвид, че много от тях вече позволяват видео, това ги прави много удобни за съвремието. Когато комуникацията е толкова важна, няма причина да не използваме най-доброто в сферата, особено ако компанията може да си го позволи. Така или иначе обаче, аудио конферентните системи са достъпен вариант при всички положения и биха спестили куп неудобства.

Съвет №3: Внимание към стойката

Още от много години се говори, че когато работим в офис, трябва да обръщаме специално внимание върху стойката си. Това, разбира се, е от изключителна важност. Лошото преди беше, че всичко се правеше по стандарт и независимо от фигурата ни, имахме избор от много ограничен набор аксесоари, мебели и прочие.

В днешно време обаче да си вземеш бюро, което да си настроиш според височината; стойка за монитора, която да се настройва на нивото на очите; стол, който да ти пасва на фигурата и да те поддържа точно там, където трябва; всички тези са сравнително достъпни. Няма причина да не инвестираме в здравето си, избирайки нещо, което е пригодено за нас.

Наистина, съвремието ни е поставило в уникалната ситуация, където предизвикателствата не са толкова очевидни и рядко виждаме дългосрочните им ефекти. Затова пък обаче има и доста решения, които да ни помогнат в битката за нашето здраве и по-добра среда на работа. Надяваме се, че с тези предложения офисът ви ще стане едно по-удобно за работа място!
Image used under license from Freestock.com


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

93 − 91 =