Как да определим качеството на керамичните плочки за баня при покупка?

Публикувано от procreator на

Керамичните плочки са отличен завършващ материал във всички отношения. Историята му датира от няколко хилядолетия и все още не губи своята актуалност. И всичко това, защото плочката се характеризира с дълъг експлоатационен живот, висока устойчивост на износване, способността да издържа на химически и климатични влияния, както и абсолютна екологичност. На входа на специализиран магазин клиентът може лесно да реши, защото изборът е просто огромен, както по дизайн, така и по цена, както и относно страната на производителя на керамичните плочки за баня. Как да разберем, че закупеният продукт е с подходящо качество и има всички предимства, които му се приписват? За да направите това, ще трябва да научите няколко важни точки за плочката.

Клас на плочките

Всички произведени днес плочки се  разделят на три степени, които са обозначени с римски цифри I, II, III и имат свои собствени цветове. Най-качествените плочки, разбира се, са от първия или, с други думи, от най-високия клас. Това означава, че в цялата партида има не повече от пет процента от продукта, който има малки отклонения от стандарта. Те могат да бъдат по размер, геометрия или еднородност на повърхността. В партидата от втори клас продуктите с отклонения вече ще заемат една пета от цялата партида (до 20%), а в партидата от третия дори повече. Но всъщност е изключително рядко да се намерят плочки от втория и още повече третия клас във фирмените магазини. Струва си да се знае, че при продукти от втори и трети клас винаги има проблеми с монтажа,  да не говорим за факта, че неговата производителност ще бъде много по-лоша. Между другото, ако не сте намерили никакви инструкции за вида на плочките на уебсайта на производителя, това означава, че компанията по подразбиране произвежда само плочки от първи клас.

Външен вид

Всъщност начинът, по който изглежда една плочка, може да разкаже много за нейното качество. Елементите, произведени в съответствие с всички технологични стандарти, няма да имат отломки, пукнатини, издутини, грапавини и други дефекти на предната страна, които се виждат с просто око. Ако е трудно да се определи наличието или липсата на недостатъци, направете малък тест. Прикрепете две плочки лице в лице една към друга, ако няма празнина, тогава всичко е наред с качеството. Обратната страна също трябва да е без чипове и пукнатини. На добрата керамика няма да има неразбираеми петна, а самият шаблон ще бъде ясен и еднакво ярък върху целия елемент без никакво размазване.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

− 4 = 2