Как да поддържаме вратите в дома си чисти?

Публикувано от IvanZ на

Това е въпрос, който си задава всеки отговорен и добър домакин. Вратите са важна и основна част във всеки дом. Както всеки предмет в жилището ни, така и вратите се нуждаят от внимание и грижи. Ето защо за да останат впечатляващо красиви и за да удължите живота им ги почиствайте периодично.

За кои части на вратите да се погрижим?

  • За дръжката на входната врата това правило е задължително, като се има предвид, че при излизане и влизане сме в пряк контакт с нея, а при допир се разнасят микробите. Като първо и съществено правило е важно редовното почистване на дръжките на вратите, защото ако не се прави това ще повлияе върху здравето Ви.
  • Друго важно правило е смазването на пантите с машинно масло. Може би всеки от вас е забелязвал, че след време, поради сухота и триене, вратите започват да скърцат при отварянето и затварянето им. За това са необходими само няколко капки от маслото, за да  отстрани дразнещото скърцане. Смазвайте вратите си няколко пъти през годината.
  • Гумираните уплътнения, които са поставени по цялата каса и които осигуряват допълнителна изолация, също трябва да се почистват с влажна кърпа.
  • Както навсякъде из дома полепва прах, така това се случва и с вратите. Добре е те да се забърсват редовно, защото когато остане по-повърхността им за по-дълго време ще останат петна и почистването след това е много по-трудно.
  • Повърхността на вратите се почиства с подходящ препарат и мека кърпа. Почистването с препарати, съдържащи силни химикали, ще наранят покритието, затова използвайте специализирани, но в препоръчителни дози.
  • За почистване на стъкло на интериорна врата използвайте препарат за прозорци. Той ще премахне не само праха, но и оставените петна от пръсти.
  • Няма нужда да се охарчвате за скъпо струващи препарати, навлажнена мека кърпа с топла вода ще свърши идеална работа.

Грижите, които полагате за да изглеждат добре вратите Ви, ще пазят за дълги години красив дома Ви.

Категории: Полезни съвети

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 73 = 82