Как да поръчаме обяд от Foodpanda ?

Публикувано от foodpanda на

Пържена щука
спагети

Спагети с зеленчуци и гъби

Всички знаем ситуацията, в която идва време за обяд на работното място, но на нас просто ни е омръзнало от познатите неща. Вече сме яли всички дюнери наоколо, обиколили сме и заведенията с готова храна. Искаме нещо по-различно, но пък нямаме време да обикаляме из целия град. Какво можем да направим тогава?

Напоследък Foodpanda доста нашумя като бързо решение, но това не е единственият вариант, който имате. Днес ще ви представим няколко интересни идеи, които ще ви помогнат да разнообразите скучния обяд и да не се притеснявате, че пак трябва да хапвате едно и също нещо. Да започваме!

Предварително планиране

Един от основите проблеми е, че започваме да се чудим какво да ядем чак когато стане време за обяд. Тогава обаче е вече късно, защото не можем тепърва да търсим подходящото място, нали? Е, вместо това можем да се съберем с колегите (ако искаме групово да ходим някъде, разбира се) и просто да решим къде би било интересно да отидем.

И тук идва един ключов момент – добре е да разгледаме менюто в свободното си време и да си харесаме нещо. Така можем да се свържем с ресторанта, да си направим резервация за обяд и да си поръчаме ястията. Не само, че няма да чакаме, когато сме прегладнели, а ще спестим и много време!

Какво е meal prep?

Ако сме почитатели на здравословното хранене и обичаме да си следим всичко, което ядем, обядът в офиса може да бъде пълен кошмар. Много често в такава ситуация се случва да избягваме какъвто и да е обяд с колеги и просто да се придържаме към познатите скучнотии в магазините наоколо.

Полезна храна

Полезна храна с много витамини

Решението обаче е просто и се нарича meal prep. При него отделяте една вечер и си приготвяте храна за цялата седмица или поне за няколко дни в офиса. Можете да я сготвите както си пожелаете и да ви пасва точно на калориите. А освен това онлайн вече има много ресурси със страхотни рецепти за това!

Лесният начин

Не е трудно да си спомним времето, когато почти никой ресторант не правеше доставки. Дори и сега повечето ресторанти нямат собствена инфраструктура за това. За щастие обаче, платформите като Foodpanda ни позволяват да си поръчаме каквото си поискаме. А от гледна точка на бърза доставка на храна София и другите градове доста са дръпнали напред.

Разбира се и тук важи правилото да планираме нещата навреме. Ако не искаме да стоим гладни, добре е да поръчаме предварително!

Групово усилие

Последната идея за разнообразяване на обяда в офиса е групова. Тя включва участието на поне няколко колеги, които взаимно да се разберат кой какво да приготви. Тази идея е чудесна, ако има хора, които умеят да готвят и това не им пречи.

Освен че ще опитаме нещо ново обаче, тази практика всъщност може и да сплоти колектива. Има нещо специално в това да приготвяш храна за други хора. Така че дори да не сте фенове на кулинарията, нищо не ви пречи да се опитате да направите нещо за колегите си!

Надяваме се тези съвети да ви са се сторили интересни и така да направите обяда в офиса си много по-разнообразен!


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

31 − 28 =