Как да си изберем удобна и подходяща за нас възглавница?

Публикувано от petyo.petrov на

Възглавницата която е идеална за нас, ще придаде нужната опора на главата и вратните прешлени ще са в естествена позиция, което е продължение на гръбначният стълб. Може да сте свикнали да спите с плътна и висока, или мека възглавница, но в никакъв случай това не означава, че е най – доброто решение за Вас. Никой не може да Ви даде причини и доказателства, че тази възглавница която използвате в момента е най – правилната, или не е, но ще се опитаме да Ви покажем кое е подходящо за Вас. Да, най – вероятно сте свикнали да спите с една и съща възглавница и ще е много трудно да преминете към подходящата за Вас, но не е и невъзможно. Ако имате желание да опитате, една добра идея е да имате две възглавници до Вас и да ги подменяте по време на Вашият сън.

За добрият и качествен сън ни трябва възглавница, която да ни осигурява нужната опора – това е един от главните фактори с които трябва да се съобразим. При търсенето на правилна възглавница трябва да сме запознати най – вече с това, че единствената правилна и здравословна позиция за сън е когато гръбначният ни стълб е напълно изправен. Но този избор много зависи от позата на нашият сън и вариантите са следните:

  1. Ако спим на една страна
    При спането на една страна е много важно да се съобразим с някой критерии, за да не се получава не естествена гънка във вратните прешлени на нашето тяло. Във този вариант би било най – подходящо да изберем една идея по – висока възглавница ( така ще придадем опора на главата), също така да е твърда и плътна ( за да не потъваме в нея и да имаме пълнеж между матрака и главата).
  1. Ако спим по гръб
    Тук най – правилно би било да изберем ниска възглавница. Така ще получим опората която е нужна на нашият врат и ще се насладим на един качествен и ползотворен сън.
  1. Ако спим по корем
    Въпреки, че спането по корем изобщо не е препоръчително и здравословно, няма как да го подминем. Доста хора го практикуват и тук препоръчваме това да се случва върху мека и ниска възглавница. Така ще се опитаме да намалим, колкото се може повече напрежението във врата.

Вече знаем в каква поза спим, но какъв пълнеж да търсим?!? Това отново не е фактор за подценяване, защото всички искаме да се събуждаме свежи, отпочинали, без напрежение и без неприятното за всички главоболие.

Латекс, или мемори пяна! Да, това ще Ви даде оптималната форма на Вашите прешлени и нужната опора на главата. Това се получава, защото състава е от много малки и компактни частици. Този пълнеж много лесно ще си пасне с формата на главата и врата и винаги ще постигате възможно най – добрата позиция за сън на Вашата глава и тяло.

Ако често променяме нашата позиция на сън, въртим се и т.н., най – логично би било да предпочетем естественият пълнеж ( пера, пух, вълна, памук, или коприна ). Това е състав, който е много мек на допир и изключително лесно ще приеме нашата желана поза на главата по време на сън.

Изкуственият пълнеж е въпрос на избор и вкус пред естествения. Главната разлика е, че той е много по – еластичен. Както разбирате от наименованието състава е от изкуствени влакна / материи. Във днешно време разнообразието на производителите е огромно и ще е трудно да изброим всичко в скоби, но определено най – често срещаното е изкуственият дунапрен. Със лека доза хумор, каквото и да си помислите във Вашите фантазии е напълно възможно да го срещнете, като пълнеж.

Формата също не е за подценяване! Според позицията на нашият сън, трябва да я изберем и нея. Възглавниците, които се продават за определени пози са главно съставени от мемори пяна, конструирани и фиксирани за точната позиция на спане.

Надяваме се да сме Ви били полезни и когато настъпи момента да закупите нова възглавница, да сте много по подготвени.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

86 + = 96