Как да си направим блесна за щука от лъжица?

Публикувано от Рибаря на

Блесна от лъжица

Блесна за щука тип клатушка  може да се направи от лъжица . Тук ще ви разкажа, как да си направите такава блесна в домашни условия.

Необходими са ви следните материали:

 • Една чаена или супена лъжица (В зависимост колко, голяма искате да е блесната).
 • Кука тройка със съответните размери.
 • Халки с които да прикачите тройката  към тялото на блесната и металния повод.
 • Червен конец.
 • Червен лак за нокти.

И така отдолу ще изброявам всички действия от начало до край по направата на блесната по етапно.

 1. Режем дръжката на лъжицата в края на закръглената част. Трябва да отрежем дръжката с лек запас ( 1-2 мм), който в последствие ще изпилим след като направим дупките. Това, се прави, за да вие по-свободно докато правите дупките.
 2. С помощта на дрелка правим дупките към, които ще се прикрепят халките за тройката и повода. Използваме бургия за метал 3.5 mm.
 3. Заглаждаме дупките със шкурка и придаваме форма на блесната на шмиргел. Ако ще ловите в течаща вода я направете по-издължена.
 4. Поставяме халките в дупките.
 5. Сега е време да направим, подобие на изкуствена муха върху куката тройка. Това, ще предаде допълнителна стабилност на блесната, а и червения цвят ще привлича хищника по-добре.
 6. Поставяме куката тройка в халката, като тя трябва да е от по-широката част на блесната, по тясната трябва да е от към влакното.
 7. Това е, по желание може да боядисате блесната на места, но и без тази окраси, тя ще работи изключително ефективно за щука, костур, сом (на река Дунав) и бяла риба. На такава блесна съм хващал дори и клен.

Когато хвърлим такава блесна при падането във водата издава специфичен звук, като от кльонк. А при водене, клатушката от лъжица извършва колебаещи се движения без да се върти.

Успешен риболов на всички!

Категории: Полезни съвети

Рибаря

Модератор и програмист Websuper. Специалист SEO за български и руско езични сайтове.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 68 = 74