Как завесите могат да повлияят на облика една стаята

Публикувано от valival на

Пердетата често са подценявани, когато говорим за интериорен дизайн, но това не трябва да бъде така. Те могат да превърнат обикновеното пространство от таван и четири стени в място, което носи определено чувство, и да подобрят стила му. Затова, с основателна причина завесите са важна част от всеки добре обмислен декор.

 1. Чрез завесите можете визуално да промените размера на стаята
  Независимо дали имате тясна дневна или такава, която понякога идва прекалено голяма за семейни събирания, завесите са в състояние да повлияят на размера на стаята, чрез някои трикове, надхитряващи окото.
  За да стане малкото пространство визуално по-голямо, окачете завесите високо над прозореца. Друга добра идея е да се простират от двете страни на рамката, така че да могат да се дръпнат напълно, като оставят прозореца нацяло открит. Така ще навлиза много светлина и ще създава илюзията за повече пространство. Не използвайте завеси с десени с хоризонтални линии и големи фигури в малки помещения.
  Разбира се, обратното важи за просторните стаи.
 2. Завесите могат да контролират светлината
  Светлината е съществен елемент от дизайна и освен лампите, пердетата също изпълняват задачата да контролират колко светлина да има във Вашия дом и жилищно пространство.
  Добре подбраните завеси са в състояние да Ви предоставят точното количество светлина, когато и където го искате, като същевременно създават усещането, което желаете за Вашия дом.
  Ако слънцето нализа в дома Ви от север, вероятно ще искате да окачите прозрачни пердета, за да блокирате отблясъците, но все пак да навлиза естествената светлина. Ако пък искате изцяло да спрете проникването на слънцето, помислете за комбинирането на щори и пердета, за да получите най-доброто от двата варианта. В зависимост от размера на стаята Ви, може да окачите и само завеси с подплата, които да възпират светлината, когато не Ви е нужна.
  Може да се окаже трудно да се постигне баланс между създаване на уединение и допускане на светлина в помещението, така че обикновено завесите по поръчка са най-добрият избор за получаване на търсения ефект.
 3. Пердетата могат да допълват характеристиките на дизайна
  Завесите имат способността да акцентират върху определени неща от дизайна в дома – като например върху сводести тавани или уникални корнизи. Те могат също така да служат като рамка около гледка, която искате да подчертаете, подобно на картина или снимка.
  Тук е важно да се помисли за няколко елемента на пердетата, по отношение на цвета, модела и материята. Например, ако имате гледка към океана, вероятно е добра идея да окачите завеси от естествена тъкан, в неутрален цвят, за да съответстват на външната среда.
 4. Пердетата могат да влияят на настроението
  Независимо дали обзавеждате тиха стая за размисъл или ободряващо помещение за забавление, завесите имат способността да помогнат за установяването на определено настроение или усещане в пространството.

На пазара, както и в каталога с пердета и завеси на curtains.bg се предлага голямо разнообразие от опции, подходящи за всеки интериор. Всичко зависи от Вашия личен вкус и стил.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

88 + = 90