Какви са предимствата на машинното пране на килими

Публикувано от Администратор на

пране на килими

пране на килими

Прането на килими определено не е любимо занимание на повечето хора, освен на онези, които скучаят и се чудят с какво да си запълнят времето. Във всички останали случаи това е едно домашно задължение, което е едновременно досадно и изморително.

Това обаче не го прави по-малко важно. Мръсните килими са основен източник на развитие на микроорганизми, бактерии и вируси, които намират в текстилната подова настилка убежище и благоприятна среда за развитие.

Освен това, неизпраните килими вредят на естетичния вид на всеки един дом. Това лесно се забелязва по специфичния посивял и пепелен външен вид, който те придобиват, а в по лоши случаи и по петната по пода.

Още един неприятен недостатък на нередовното пране на килима е това, че в помещението се появява една перманентна не особено приятна миризма. Това се дължи на факта, че в текстила лесно се развъждат бактерии, които именно са причинителите на неприятните миризми.

Недостатъкът на домашното пране

При всички положение би било много по-добре да се заемете с прането на килима сами, отколкото да не го направите изобщо. Това означава, че все пак ще намалите в известна степен броя на вредните микроби в тъканта.

Да не говорим и за това, че праховите частици и акарите чувствително ще се редуцират. Всичко това ще освежи не само вашия дом, но и ще се отрази положително на здравето ви.

Ако обаче ръчното пране на килима премахва 20 – 30% от замърсяванията в него, то прането с професионална и специално създадена за целта машина може да доведе до резултати, които да надхвърлят 90%

Какви са предимствата на машинното пране?

Предимствата на машинното пране на килими от PraneKilimi.bg са наистина много, но ако трябва да направим на кратко един списък на най-големите предимства, те биха изглеждали по следния начин:

– По-голяма ефективност срещу акарите

Машинното пране на килими не само ще ви спести физическа умора и време, но и ще направи дома значително по-здравословен за вас и за вашето семейство. Ако ръчното пране намалява акарите в малка степен, то машинното изпиране ще ги унищожи напълно.

В последствие те ще започнат да се размножават отново, но тяхната популация в текстилната подова настилка ще бъде толкова засегната, че на практика ще са нужни месеци за да могат акарите да достигнат нивото и броя от преди прането на настилката.

Ако страдате от астма или алергия към прах и други подобни, машинното изпиране ще подобри състоянието ви, тъй като се смята, че акарите провокират зачестяване на астматичните пристъпи и са един от причинителите на някои видове алергии.

– По-малък риск от паразити

Обикновено с обувките си внасяме от улицата какви ли вреди и опасни за здравето ни паразити и техните яйца. Температурата, препаратите и технологията, с която машинното пране действа, обещава да намали този риск до абсолютния минимум.

– По-малко петна

Ръчното изпиране на килима много често е безрезултатно при петна по килима, но когато това се направи със специална машина и подходящ препарат, тогава резултатите са очевидни. Не е изключено да се отървете дори и от петна, за които сте считали, че няма как да бъдат почистени.

– По-малко загубено време

Определено едно от големите предимства е това, че избирайки машинното пране вие ще спестите много време. Ако за прането на ръка може да отиде половин ден или поне целия хубав следобед, то с помощта на техника можете да приключите с тази работа в рамките на час.

– По-малко умора

Или може би е правилно да кажем никаква умора. Освен ако не вземете от някъде на заем машина за пране на килими, очаква се тази работа да ви бъде свършена от специализирана фирма. В това време вие можете да направите нещо друго, което е от значение за вас и да оставите професионалистите да си гледа работата.

Автор:  Георги Димитров

 


Администратор

Създател и администратор на сайта websuper . Ако желаете да се свържете с мен, може да ми пишете използвайки някой от представените на сайта контакти.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

48 + = 58