Какво да си закупим от местния Growshop?

Публикувано от GDimitrov на

Гроушоп или growshop са онези специализирани магазинчета, от които човек може да си закупи абсолютно всичко необходимо, което да отговори на нуждите на една домашна градина, оранжерия за цветя, плодове и зеленчуци или дори за нуждите на домашните саксийни растения.

Всеки growshop предлага широк набор от семена, грудки, торове, вкоренители, препарати за растителна защита, както и за аксесоари нужни за градинарството като специални лампи, саксии и какво ли още не или с други думи – всичко което е възможно по някакъв начин да ви потрябва да градината.

Ето защо посещението на growshop-а е първото, от което трябва да започнете своето пътешествие ако желаете да се превърнете за кратко време в един успешен градинар, независимо дали любител или професионалист.

Консултирайте се със служителите в близкия growshop…

Както вече споменахме, посещението на местния growshop е първата и изключително важна стъпка ако желаете да развиете успешно своята градина. На първо място, тук ще имате възможност да разговаряте със служителите, които да ви дадат някои най-общи насоки за това от какво се нуждаете към момента, а това е много важно, защото дори и най-неопитните служители биха могли отлично да ви предложат ценна информация.

Ако например сте засадили наскоро някакви плодове, зеленчуци или цветя или пък ако просто планирате да правите това скоро, най-вероятно в главата ви е пълно с неизвестни от типа на това какви торове са ви нужни, как да сте сигурни, че растенията ще се хванат, как да сте сигурни, че ще постигнете резултатите, за които имате очаквания и други подобни.

Само няколко минути в местния growshop ще отговорят на куп ваши въпроси и вие ще знаете от какви точно продукти се нуждаете за да предложите добър старт на растенията във вашата градина.

Артикулите – на живо или по интернет…

Ако планирате да закупите различни саксии и други подобни, вие можете да направите това и по интернет, но специалистите препоръчват да посетите някой близък до вас growshop сами и да прецените на място кое колко е голямо, колко е тежко и как точно изглежда на живо.

Макар че по интернет можете да получите точна и детайлна информация, основният недостатък е, че няма как да прецените реалното усещане на артикулите и това как стоят те в реалност.

Различните торове и препарати…

При начинаещите градинари често се допуска една и съща грешка. Много често ентусиастите се спускат да купуват препарати, които всъщност изобщо не са им нужни. Ето защо е добре да сте внимателни и да прецените дали в местния growshop са напълно откровени с вас, защото има риск да попаднете на търговци, които просто желаят да пробутат стоките си по-бързо и не ги е грижа дали клиентите наистина се нуждаят от нещо или не.

Добре е първо да посъберете малко информация от интернет и след това да се консултирате със служителите в близкия growshop.Така ще сте сигурни, че информацията съвпада и няма да изхарчите излишни суми пари за нещо, което всъщност не ви трябва.

Добре е да знаете, че различните растения далеч нямат еднакви нужди. Ето защо е хубаво да кажете на служителите какво точно смятате да отглеждате и чак тогава да потърсите съвет от тях за това какви препарати ще са ви необходими.

Препаратите, за които мнозина не знаят…

Докато всеки си мисли, че нуждата от торове е много по-голяма, отколкото е тя в действителност.

Семена, грудки и резници…

Какво е една градина ако нямате под ръка какво да засадите в нея? Именно близкия growshop е мястото, на което ще намерите всичко необходимо за превръщането на вашия двор в богата зеленчукова градина или в райско място за почивка с много цветя и храсти.

Във всеки growshop се предлага огромно многообразие от семена за засаждането на разнообразни растения като домати, чушки, пипер и много други подобни, но също така и семена или грудки за засаждането на красиви градински цветя.

От най-екзотичните и красиви тропически растения до най-типичните и традиционни за нашите ширини видове, класическият growshop предлага стотици, а понякога дори и хиляди различни видове растения.

Разбира се, не всичко в growshop–а може да се засади директно в градината. Някои от видовете изискват подходяща оранжерийна среда, защото имат определени изисквания за осигуряване на подходяща температура и влажност. В един добре оборудван growshop ще намерите и всички нужни съоръжения, които да създадат подходяща среда в оранжерията за вашите растения.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

− 9 = 1