Какво е това SEO оптимизация?

Публикувано от marketing на

Какво означава SEO?

SEO или оптимизация на търсещите машини е процес, който е свързан с написването и редактирането на статии за уеб сайтове така, че да са четими и потребителите лесно да ги разбират когато ги четат, другото много важно нещо е съответната страница да съдържа достатъчно количество ключови думи на правилни места и в допустимите пропорции.

Целта на SEO оптимизацията е по-доброто класиране на уеб сайта ви, тоест по-висок ранк при търсене, когато потребителите въвеждат определена ключова дума.

Оптимизация на конретна страница: този етап е свързан с текста на страницата (видим от всички), оптимизация на ключовите думи и елементи като – заглавията, мета описание и ключови думи, подзаглавия, изображения и техните тагове.

Специалистите в бранша по оптимизация на търсещите машини препоръчват страници със съдържание около 300 думи да съдържат две или три ключови думи, които да са разположени на важни места, плюс това трябва да присъстват и в останалите елементи като заглавия и други тагове.

SEO оптимизацията се е доказала през годините, едно е сигурно резултатите не са мигновени, но са дълготрайни, по-доброто класиране в търсачките е гарантирано. С помощта на този метод множество ключови думи могат да бъдат оптимизирани, по-добрите резултати и челните позиции не са 100% гарантирани, защото в тази сфера подобна гаранция не може да бъде дадена. Професионалистите твърдят, че чрез този метод ключовите думи запазват своите места дори след спиране на оптимизацията. Вярно е, че алгоритмите се менят редовно, но за разлика от PPC (pay per click) където рекламата на вашият сайт излиза на първа страница, когато спрете да плащате тя отива незнайно къде назад, SEO оптимизацията ще ви остави приятно изненадани тъй като няма да загубите позициите си.

Недостатъкът на SEO оптимизацията се проявява в това, че колкото по конкретен е даден сектор, толкова по голям брой хора оптимизират и много по-трудно се постигат добри позиции за разлика от ниско конкурентните ниши. Думи и фрази като: „здраве“, „чисти кърти извозва“, „застраховки“, „резервации“ и други се оптимизират по-бавно защото прекалено много хора се борят за тях.

Важно е да знаете, че не всички сайтове са подходящи за оптимизация. Такива с малко текст, при които добавянето на нов ще наруши цялостния му вид или такива с много текст, които трябва да се съкрати, но собствениците му не желаят, са наистина изпитание за специалистите.

Запомнете, че да хвърлите пари за уеб сайт, който не се класира добре е напълно безсмислено. Ако искате инвестицията ви да се възвърне трябва сайтът ви да е видим и лесно достъпен от потребителите. С подходящата SEO оптимизация ви е гарантирате успешен бизнес и дълготрайни приходи.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 81 = 89