Кога е моментът да закупим врати при предстоящ ремонт?

Публикувано от Vodenicharova на

Знаете ли кога е най-удачно да сменим вратите у дома, след като сме решили да правим ремонт. Независимо дали живеем в гарсониера, апартамент или къща, нещо ново за семейството или наследство от дълги години, идва момент за основен ремонт. Всеки иска да обнови и освежи мястото където живее. За да изпълним ремонта с по-малко главоболия, трябва да си създадем план за работа. Тук е моментът, в който  се определя кога трябва да се монтират вратите.

Кога се сменят входните врати?

Ако ще се сменя входната врата е препоръчително да започнем с поставянето й. Първата стъпка от ремонта, в този случай, е именно нейната смяна, защото монтажът й отваря най много работа – както при самото поставяне, така и при почистването след него. След като поставим вратата може да пристъпим към ремонт на останалата част. Довършителни ремонти, след поставяне на входната врата, има почти винаги, независимо дали ще е обръщане на зида и доизмазване или изграждане на праг. Вече след поставянето й може да пристъпим към следващия етап на ремонта в жилището.

Кога се подменят интериорните врати?

Ако сме решили да сменяме подовата настилка в жилището по-добре да завършим с нея, както и с боядисването на стените. След подмяната на подовата настилка и измазването на стените се пристъпва към монтаж на интериорните врати. Те се монтират последни, за да се завърши и облече зида и да се поставят вратите. Едва след като е поставена подовата настилка, вратата може да се регулира и да се отреже с необходимата височина. Това става най-точно след поставянето на пода, защото може да не се сметне правилно височината на настилката, което да доведе до опиране на крилото или ако се отреже повече, може да се получи луфт между пода и крилото.

Започването на ремонт в едно жилище води до много главоболия, особено, ако не се следва конкретен план за работа. Началото на всеки такъв започва с поставянето на входната врата и завършва с поставянето на интериорните врати. Имайки предвид няколко малки трика за поставянето на вратите и подготвителните етапи за това, се стига до един по-бърз и по-лесен ремонт.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

82 − = 73