Козметични уреди за вашия салон за красота – какво трябва да знаете?

Публикувано от valival на

Видът на оборудването и козметичните уреди, които ще изберете за вашия салон за красота, зависи от услугите, които ще предлагате в него. Може да се насочите към закупуването на вече използвано основно оборудване, в зависимост от бюджета, с който разполагате. Тъй като новото оборудване може да варира в хиляди, а използваното ще ви се предложи на по-сносна цена. Но при втория вариант винаги има риск така да се каже, да ви пробутат не работещо оборудване. За това е добре човек предварително да си направи сметка и да заложи на професионални козметични уреди, с които ще гарантира качествено обслужване на своите клиенти.

В повечето салони за красота се предлагат услуги, като: солариум, подстригване и стайлинг, маникюр, педикюр и поради големия интерес и спа услуги. Те могат да се предлагат и комплексно в един салон, но обикновено по-малките салони са специализирани и тези услуги се предлагат отделно във фризьорски и козметични салони, салони за маникюр и SPA салони за красота.
Повечето от професионалните козметични уреди и оборудване можете да намерите на разумни цени в специализирани сайтове като този на Бютифорс ООД и техния онлайн каталог.

Оборудване и аксесоари за фризьорски салон

Основното оборудване за фризьорски салон се състои от столове тип мивки, мивки, подвижни колички, стайлинг столове, сешоари и огледала. Може да ги намерите в много различни стилови и с много функции, но за предпочитане е да изберете тези, които са по-прости и функционални. Използвано оборудване, което е в добро състояние би било една добра инвестиция. Фризьорският ви салон ще се нуждае от доставки на професионална козметика, като: шампоани, балсами и други продукти за грижа за косата. Препоръчително е да купувате само нови и качествени продукти.

Оборудване и аксесоари за салон за маникюр

Основното оборудване на салоните за маникюр включва: козметични маси, лампи за сушене на ноктите, столове за педикюр, които да предлагат комфорт на клиентите, докато работите върху техните нокти.
Някои маси за маникюр са оборудвани със стелажи и етажерки, върху които може да разположите лакове за нокти, които ще продавате и използвате, омекотители за кожички, както и други продукти за грижа за ноктите. Препоръчително е лаковете и продуктите, които ще използвате върху ноктите и кожата на клиентите да бъдат с доказано високо качество. Вашият професионализъм в комбинация с професионалните козметичните уреди и козметика ще ви спечелят верни и редовни клиенти.

Оборудване и аксесоари за солариум

Солариумите са сред най-популярните салонни услуги. Основното оборудване се състои от хоризонтални и вертикални солариуми. Във вертикалните солариуми клиентът получава тен в изправено положение. Те представляват кабини изработени от стомана, дърво или пластмаса по стените, на които са разположени соларните лампи.
В хоризонталните солариуми клиентът ляга докато получава своя тен. Те са направени от стоманени рамки и използват 100-160 W крушки за тен. Долната им част е изработена от плексиглас и клиента има възможност да дръпне горната част, която представлява капак също изработен от плексиглас, за да си осигури равномерен тен. Цялото оборудване за солариум е с механизми за определяне на времето, което гарантира, че оборудването ще се изключи след определен период от време. В тях има и вграден прекъсващ предпазен механизъм, който дава възможност на клиента да изключи солариума в случай на авария или при друга неизправност.

За всеки добър салон за красота е важно неговите клиенти да се чувстват спокойни и сигурни, че щом излезе от там те ще бъдат още по-красиви. За целта вие ще имате нужда от висококачествени професионални козметични уреди и козметика, с които да гарантирате отличния финален резултат.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 82 = 88