Козметика за лице – бяла козметика

Публикувано от GDimitrov на

Днес жените имат късмета да разполагат с огромен арсенал от козметика за лице, с който да поддържат своята красота. Козметичната индустрия се развива стремглаво и буквално бълва хиляди продукти, които имат своята специфична насоченост.

Дамите имат на разположение дневни, нощни кремове, кремове за околоочен контур, хидратантни, anti-age, маски, серуми, гелове, балсами и много други. Това огромно разнообразие се е наложило поради простата причина, че никоя жена не е съгласна да се предаде на времето и желае да запази красотата си възможно най-дълго време.

Важното при избора на бяла козметика за лице е да се съобразите с типа на кожата ви и проблема, който искате да решите или прикриете.

Типове кожа

Най-честото разделение е на нормална, суха, мазна и комбинирана. Тези 4 типа кожа има специфични нужди и изисквания за поддръжка, на които отговарят конкретни козметични продукти.

Нормална кожа

За нея можем да кажем, че е балансирана с добро кръвообращение. Мека с фини пори, равномерен и розовеещ тен. Тя е изключително гладка и нежна на допир. За нейната поддръжка заложете на козметика за лице с натурални съставки и лека текстура. Най-подходящи кремове са тези за овлажняване. Много добре би и повлияло използването един път дневно на розова вода.

Мазна кожа

Характеризира се със свръх производство на себум. Лицето придобива една много характерна и неприятна лъскавина. Порите са разширени и се замърсяват често, в резултат на това се появяват пъпки и множество черни точки. Козметиката, която трябва да използвате е строго специфична.

Почистващите средства е желателно да са без спирт в състава, за да не стимулирате още повече производството на себум и задължително избягвайте мазнете кремове. Насочете се към тези с балансирано pH и отново с натурални съставки.

Суха кожа

Пълен контраст с мазната. Кожата е дехидратирана и се усеща много опъната. Появяват се на места леки пукнатини по повърхностния слой и люспи. Много често сухата кожа се характеризира и като чувствителна. Тя има огромна нужда от хидратация. Това трябва да е водещото при избора ви на козметика за лице. Избягвайте използването на сапун, за да не и отнемете и малкото вода в нея и задължително сутрин и вечер нанасяхте хидратиращ крем.

Комбинирана кожа

Самото име говори за съчетание на два типа кожа. Обикновено Т-зоната е мазна, а останалата част от лицето нормална до суха. Това съчетание налага и прилагането на комбинирана козметика.

В сухите участъци си изберете овлажняващ крем, а Т-зоната третирайте с козметика подходяща за мазна кожа. Желателно е да не прекалявате с измиването със сапун. Един път на ден е напълно достатъчно. Правете си пилинг също умерено. Т-зоната изисква два пъти седмично, а останалата част от лицето само веднъж.

Сега след като сте запознати най-общо с белезите на различните типове, можете да се насочите към най-правилния избор на козметика за лице. Важно е да запомните, че преди да положите какъвто и да е било продукт, трябва да се погрижите много добре за почистването на лицето си и чак тогава за подхранването и защитата му. Само така ще постигнете желания от вас ефект и ще поддържате кожата си здрава и красива.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

− 6 = 1