Успехът на електронната търговия зависи до голяма степен от идеите, които има тръговецът и начинът, по който ги реализира. За неопитния онлайн предприемач това начинане е голямо предизвикателство и често се случва да се съсредоточи само в техническите детайли след изработка на онлайн магазин, но не и в креативните. Това обаче не е редно.

Освен механичното добавяне на продукти, снимки, описания и цени, е нужна и малко стратегия, която да накара потребителите в широкото интернет пространство да купуват от вас и да ви носят печалба. А това няма да стане само с кликане на бутона „добави“. Навярно използвате социалните мрежи като фейсбук, туитър, инстаграм и т.н. А знаете ли, че можете да използвате този ресурс и за вашия онлайн магазин? Ако го правите както трябва, то това може да ви донесе и нови печалби.

Не пропускайте да добавяте всеки нов продукт от онлайн магазина ви и в профилите ви в социалните мрежи. Правете публикациите си атрактивни – с текст, снимки, видео (ако е възможно). Ако имате ресурса снимайте модели с вашите продукти. Покажете как трябва да се използват. Споделете с онлайн потребителите си начинът, по който сте създали продукта. Накарайте ги да се почувстват ифнормирани и привилегировани.

Споделете на редовните си клиенти, че имате нови продукти в магазина си. Предложете им намаление или дори им изпратете безплатни мостри, за които след това да споделят мнение в блога ви. По този начин потенциалните ви клиенти ще ви се доверят и ще са мотивирани да закупят продукт от вас. Необходима е проактивност, а за това е нужно единствено желание за печалба, нищо повече.

Ако се чудите къде другаде да разпространите съдържанието, което вече имате за вашия онлайн магазин, можете да го направите през вашия фирмен блог. По този начин ще направите магазина си и по-дружелюбен към търсачките като Гугъл и вероятно ще се класира по-високо в резултатите за търсене.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *