Кредит до заплата – какво представлява тази услуга

Публикувано от netcrediti на

За кого е създаден кредит до заплата?

Познатият на всички кредит до заплата е изцяло съобразен с реалностите в нашата страна – население, живеещо на прага на бедността, ниски и нередовни заплати и разходи, надвишаващи средните за страната заплати. От кредит до заплата се възползват огромен брой потребители, като болшинството от тях получават минимална заплата или нейното изплащане често се бави.

Този вид кредит се отпуска единствено от небанковите финансови институции, тъй като е продукт с много кратък срок на погасяване. Максималният срок при повечето компании е 30 дни, като условията са по-изгодни ако погасите целият заем в 15 дневен срок. При някои компании всеки първи кредит до заплата е освободен от начисляване на лихви – връщаш единствено сумата, която си усвоил.

Какво трябва да знаем за бързият заем до заплата?

За голяма част от редовите потребители, кредит до заплата си остава услуга с много неизвестни. Макар че компаниите кредитори поместват  на сайтовете си изчерпателна и подробна информация за своите продукти и услуги, за сериозен процент от кредитополучателите остават някои неясноти. Тук ще разгледаме най-често срещаните въпроси, относно услугата, за да внесем повече яснота и да разсеем всички съмнения у потребителите.

Как да кандидатствам?

Компаниите предлагащи кредит до заплата работят предимно онлайн. Те предлагат една изключително удобна услуга, която пести време и усилия на клиента. За да вземете такъв кредит не е необходимо да отсъствате от работа, да пътувате и да се редите на опашки. Необходимо ви е само да имате интернет връзка, за да влезете в сайта на компанията кредитор и да попълните формата за кандидатстване.

Стъпките, които трябва да следвате при кандидатстване за кредит онлайн са следните:

  • Избираш размер на сумата и срок на погасяване;
  • Попълваш удобния онлайн формуляр, като в него посочваш лични данни, начин за получаване на сумата и имейл адрес, на който да ти бъдат изпратени условията по договора;
  • След запознаване с договора, трябва да посочиш, че приемаш условията и даваш своето съгласие за сключване на договор;
  • Изчакваш получаване на отговор, който може да съдържа одобрение или отказ, в случай, че не отговаряш на условията на компанията кредитор;
  • Изтегляш сумата по банков път (от банкомат) или я получаваш в брой на касите на Easy Pay.

Мога ли да се откажа от заема след получаване на одобрение?

Услугата кредит до заплата е разработена така, че да бъде максимално изгодна за клиента. Ако сумата по кредита не е усвоена, заемът може да бъде отказан, дори след получено одобрение. Тази опция дава огромна свобода на клиентите и те наистина я ценят, макар че случаите на отказване от кредит до заплата са рядкост.

На кои условия трябва да отговарям, за да кандидатствам за кредит до заплата?

Повечето компании, предлагащи тази услуга са свели до минимум изискванията за кандидатите. При някои фирми се изисква единствено лицето, кандидатстващо за кредит да е пълнолетно и да разполага с валидна лична карта, докато при други може да има ограничение на възрастта – има компании, отказващи бързи кредити на лица над 70 години.

Как става погасяването на заема?

Отново уточняваме, че кредит до заплата се погасява изцяло, а не с равномерно разпределени седмични или месечни вноски, както е при другите видове кредити. Изборът на начин за погасяване е изцяло в ръцете на клиента, тъй като добрите кредитни компании предоставят няколко възможности, сред които:

  • С карта чрез виртуален ПОС терминал, без начисляване на такси
  • С банков превод през личната ти банкова сметка
  • В брой на касите на Easy Pay или Fast Pay
  • Чрез Cashterminal

Тук трябва да посочим отново, че при някои компании всеки първи кредит до заплата е напълно безлихвен, поради което ви съветваме да изберете някоя от тях, когато кандидатствате за първи път.

Дължа ли такси и комисионни за изпращане на заявлението за кредит?

Кандидатстването за кредит до заплата и разглеждането на кандидатурите са напълно безплатни при повечето компании. Такси и други финансови тежести няма да бъдат прибавени към сумата, която дължите. Това условие е валидно за повечето бързи кредити, отпускани онлайн.

Колко често мога да вземам кредит до заплата?

Стига да си коректен и лоялен клиент, няма никакви ограничения в броя на вземанията. Клиентите, използващи редовно услугите на определена кредитна институция и погасяващи своите заеми в срок дори получават значително по-изгодни условия от тези, които кандидатстват за първи път или са просрочили своите плащания.

За каква сума мога да кандидатствам?

Минималните и максимални суми по кредит до заплата варират при различните компании, но като цяло се движат в периметъра от 50 до 700лв. Съветваме всеки кандидат за бърз кредит да обмисля внимателно сумата, която ще посочи в своето заявление за кредит, така че връщането на заема да не лиши неговото семейство от финансови средства до следващото парично постъпление.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

6 + 4 =