Крем за заличаване на белези на силиконова основа

Публикувано от ZizuVizu на

хелоин

хелоин

Крем за заличаване на белези е най-безопасната и безболезнена алтернатива за третирането на неприятните белези. Когато човек има белег, още повече, когато е голям и забележим, страда самочувствието му. Появява се една тревожност и раздразнителност и от естетична гледна точка, нещата изглеждат зле. Затова много хора са притеснени от белезите и всячески се опитват да ги прикрият. Освен проблем от естетична гледна точка, белезите са и опасни.  Затова винаги е добре към тях да се подходи с внимание и те да бъдат адекватно третирани и лекувани.

Алтернативите да се заличи или премахне един белег са няколко, но най-безопасната и ефикасната до момента е именно силиконовия крем. Ако разгледаме нещата в дълбочина, то пластината хирургия си е операционна намеса. Често могат да се появят инфекции и възпаления и все пак резултатът по премахването на белега да е спорен. Освен това, често пъти белези от вида на келоидите са доброкачествени ракови образувания и не е препоръчително да се премахват оперативно. Това е така, защото вероятността да се появят отново е много голяма и така операцията се обезсмисля. Крем за заличаване на белези на силиконова основа е предпочитаното средство и пред лазерните процедури, защото най-малкото от финансова гледна точка е доста по изгодната опция. При това на лазерните лъчи не се поддават всички видове белези и така при някои тази терапия се обезсмисля.

Какви са предимствата на един силиконов крем за третиране на белезите?

На козметичния пазар има редица марки и формулировки на кремове и гелове за заличаване на белези. Някои от тях са добри, други по-малко, но като цяло употребата им е достъпна, донякъде ефикасна и лесна най-вече. Повечето от тези формулировки за крем за заличаване на белези са на основа силиконови вещества. В практиката е доказано, че силикона е изключително ефективен при третирането на белези и затова е масово използван. Недостатъка на една част от тези кремове е тяхното ограничено действие. Тоест те действат по-ефикасно на нови и пресни белези, докато старите и грапави белези, почти не успяват да повлияят. Това не важи за иновативните силиконови формулировки на гела Кело Кот, който доказано добре повлиява и новообразуваните, и старите белези. Уникалното в състава му е, че възпрепятства разрастването на съединителна тъкан около белега и така спира неговото загрубяване, различно оцветяване на кожата и задълбочаване. Освен това, гела няма мирис, който някой подобни продукти имат. Съхне изключително бързо върху кожата и така се предотвратява размазването му.

Ако погледнем на един белег, като на сериозен проблем, който в действителност е, то третирането му с кортикостероиди или оперативно е опасно. Обикновено някой дерматолози третират келоидите с кортикостероиди, но така увреждат други функции на организма. При това интервенцията може да бъде и доста болезнена. Затова тези методи са доста крайни и ефекта не винаги е добър. Все пак медицината е изведена на едно ново равнище, при което белезите от различен тип могат да бъдат заличавани с помощта на крем за заличаване на белези от типа на Кело Кот. Така се постига желания ефект и то безпроблемно.

 


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

58 − = 51