Защо са ни нужни линкове с висок Google PageRank?


висок Google PageRankSEO оптимизация,  защо е нужен линк билдинг?

Хайде в тази тема да си поговорим малко за SEO оптимизацията на нашия сайт и линк билдинг. Всички знаем, че всеки сайт се нуждае от линкове от другите сайтове, за да  застане в  по-добри позиции пред търсачките! А когато сайтът е на добри позиции и по-напред във търсещите машини, то той ще бъде много по лесно откриван от потребителите  на сайта, и съответно ще ви носи повече пари!

Качествени линкове

Линкове към вашия сайт, обаче, могат да бъдат различни. Най-качествените линкове са от сайтове със стари домейни и със висок PR(PageRank). Като под Google PR разбираме репутацията, която притежава даденият сайт пред търсачката Google, като най- високия Google PR е равен на 10, но това е само теоритически, тъй като самият сайт  Google, е с PR 7, а най-високият  регистриран PageRank е 9. Освен от възрастта на домейна и PageRank, тежестта на линка зависи и от неговото разширение. Във съвременният интернет се ползват различни разширения например – com, net,tv,bg и други, които нямат особена разлика помежду си, но има един вид разширения -.gov  това, са правиелствените домейни на държавите и са възможно най-добрите линкове, които можете да получите към вашия сайт. Всички сайтове .gov  са с PageRank 9  и  се ползват със особен авторитет пред търсещите машини! Линк от такъв сайт  се равнява на стотици хиляди линкове от сайтове с PageRank 1.

Кой линк е спам?

Трябва да знаем обаче, че търсачките в последно време  са станали много претенциозни към обратните линкове към сайта и е напълно възможно, ако  слагате линк към сайта си във подпис на форум да бъдете изядени от някое животно, като пингвин или панда, които следят линковете да не са спамерски. Всъщност Пингвин и Панда не са истински животни, това са просто имената на анти спам програми във Google и ако темата  на форума не съответства на темата на сайта, който сте сложили във форума,  напълно възможно е вашият сайт да бъде наказан, а наказанието се състои в частично или пълно отпадане на сайта от индекса на  Google. Това вие ще го  усетите по позициите на сайта в търсачките, а от там и по намаляването на посещенията към него.

Кои линкове се индексират?

Знаете ли, обаче, че не всеки линк към сайта ви ще бъде отчетен от търсещите машини? Всеки уважаващ себе си сайт притежва едно нещо, или по скоро един файл наречен robots.txt. Този файл показва на търсещите машини, като Google например, кои  страници да четат и кои не и ако вие сте сложили линка не там където трябва на страница, която е Disallow ( т.е. няма да бъде взета под внимание от търсачката), то все едно не сте направили почти нищо! Тези линкове не носят никаква  полза за вашият сайт, освен повече посетители от самия сайт , в който сте линквали към вашия, което коствено може да повлияе на търсачките и те да започнат да индексират малко по -добре вашия сайт. Проблемът в този случай е, че търсачката не взима под внимание Google PR на сайта, на който вие так сте се старали да си сложите линка, а само това, че на вашия сайт има посетители и движение. За да имате хубав линк към сайта си, той трябва да е от страница allow( т.е. разрешено на търсачките да индексират тази страница и в часност вашия ликн, който сте постнали там) Това има разбира се своето предимство. А то е, че един сайт с високи позиции, би ви дал голям тласък в търсачките и би довел много клиенти и пари на вашия сайт.

Безплатен линк с висок PR

Няма да ви мъча повече, след като сте наясно със нещата вече и  какви линкове са ви нужни.  Аз сега ще ви дам възможност да получите безплатен линк с  PageRank 9, който ще се индексира от търсачките  и ще изведе сайта ви на челни позиции,  далеч пред вашите конкуренти в инетрнет.Този  линкът е  от сайта на apple.com и първата ви задача ще бъде да намерите къде и как точно да се регистрирате, за да получите безплатен линк към вашия сайт с PageRank 9. Моля, в коментарите под тази статия  оставяйте вашите отзиви и пишете, ако имате затруднения, ще се радвам да ви помогна. Всеки коментар, който съдържа повече от 400 думи ще има право да постави безплатен линк към своя сайт.