Задушен дивечов бут „Йегермайстер” – еленско месо

Публикувано от Администратор на

Вкусно месо

Продукти: Вкусно месо

Еленски бут, червено вино, бренди, джин, 50 г ликьор „Йегермайстер”, бекон, чесън, аспержи, арония, сол, дафинов лист, бахар, черен пипер; за гарнитурата: боровинки, моркови, ябълково пюре

Приготвяне:

Оставете месото да престои около 48 часа в марината, приготвена от червено вино, бренди, дафинов лист, черен пипер и бахар. Извадете го два часа преди да започнете с готвенето и го накиснете в ябълков сок. След като преседи в сока, направете разрез и в него сложете сол и черен пипер заедно с бекон и счукан чесън. Така приготвен, задушете бута с червено вино. Извадете месото, след като омекне. В соса на задушеното прибавете аспержите, боровинките и аронията заедно с 50 г ликьор „Йегермайстер”. Задушете и тях в соса на месото. След това ги пасирайте и с новоприготвения сос залейте нарязаното месо. Като гарнитура поднесете ябълково пюре, боровинки, задушени с малко червено вино на слаб огън, и моркови, задушени с джин.


Администратор

Създател и администратор на сайта websuper . Ако желаете да се свържете с мен, може да ми пишете използвайки някой от представените на сайта контакти.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 36 = 44