Пари от YouTube. Как да монетизираме своя YouTube канал?

Публикувано от Администратор на

Пари от YouTube за видео блог

Пари от YouTube, вече могат да се изкарват спокойно, ако сте видео блогър YouTube! Да, това е истина, можете да изкарвате пари от YouTube, ако притежавате видео канал със авторски видео клипове. YouTube плаща пари на потребителите на социалната видео мрежа подобно на популярната блогърска програма на Google http://www.blogger.com, към която могат да се привързват adsense рекламите  и блогърите  да могат да изкарват пари от трафика на своите блогове. По същия начин  Youtube, плаща пари за adsense рекламите, които се показват на видео плеарът, когато стартираме  видеото.

Кой може да стане видео блогър в  YouTube?

Видео блогър във днешно време може да стане всеки. Достатъчно е да имате само компютър и камера, с които да снимате  видео клиповете. Но   днешно време има много начини да се снима видео без камера, например от десктопа на компютъра и това видео може да бъде не по- малко конкурентно на видеото, снимано с камера, та дори и по-силно. Понеже именно така се правят обучаващите видео клипове , към които рекламите, са най- скъпо платени.

Как да настроя канала си в YouTube за пари?

За да получавате пари от YouTube , първо трябва да свържете своя  YouTube  канал със своя adsense профил. Ако нямате може да си създате тук: Създаване на профил adsense, след като свържете двата профила на YouTube и на adsense  в настройките на Вашите видео клипове ще се появи  една иконка като долар. Когато иконката е включена тя свети зелено и към съответния видео клип ще се привърже реклама. Това видео ще Ви носи пари, когато потребителите, които го гледат и  цъкнат на рекламата.

По-лесен начин за монетизиране,  е като използвате медия-мрежа. Най-добрата такава в момента YouTube Partner Program ще изкарвате в пъти повече пари, освен това ще имате достъп до безплатна музика и обучаващи материали за развитие на Вашия YouTube канал.

Колко пари ще ми плаща  YouTube, когато потребителите гледат моето видео?

монетизиране на youtubeКакто казахме по-горе,  Вие няма да взимате пари  за това, че някой гледа Вашето видео, Вие ще взимате пари, когато някой цъкне на рекламата към съответното видео. Ако обаче си мислите, че Вие сами ще цъкате на рекламите и ще получавате пари за това, даже не си го и помисляйте. Ще бъдете забанен от YouTube и няма да вземете никакви пари. Иначе  е ясно, че стойността и CTR  на рекламите зависи пряко от тематиката на канала и от броя на посещенията, които имате във вашият YouTube канал, също така  е  важно и това, колко  абонати имате на канала си, защото колкото повече абонати имате, толкова по- голям трафик Ще имате видео клиповете си.

Какво още трябва да знам за YouTube?

В Интернет в последно време има много начини да се изкарат пари. YouTube предлага само един от тях, но е важно да се знае, че трябва да сте честни и да   се трудите много за парите си. Но все пак едно случайно заснето интересно видео може да Ви донесе милиони долари, само за няколко дни. Бъдете бдителни! Вашето видео е някъде там, просто очаква да го заснемете.

Засечка: 

Питаме се защо, бием си главата в стената, но нищо не можем да направим стига ме до надписа в настроиките :

Понастоящем Партньорската програма на YouTube не е налице в държавата ви. ( Вече е налице)

Ще се надяваме скоро това да се промени, но за сега положението е такова и нищо не може да се направи. Това се промени и тази статия е редактирана с последните промени на Youtube.

Ако използвате обаче тази програма, можете да магнетизирате канала си, независимо къде се намирате! 

Ето и видео за това как се изкарват пари от ютуб

 


Администратор

Създател и администратор на сайта websuper . Ако желаете да се свържете с мен, може да ми пишете използвайки някой от представените на сайта контакти.

4 Коментара

Yumit · 05.02.2016 на 0:00

А какво става ако не натискат върху рекламите ?

Петя · 04.07.2016 на 10:39

Yummit, все някой някога ще ги натисне 🙂

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 4 =