Не се сърди човече с шотове за… възрастни!

Публикувано от WebSEO.bg на

игра за възрастни

Това е една още по-забавна версия на популярната игра не се сърди човече, но с една малка подробност – в тази версия вместо пионки разполагате с шотове за алкохол, което прави играта подходяща за възрастни.

Играта не се сърди човече с шотове ще се хареса на всеки купонджия, който обича предизвикателствата и алкохола.

Разликата с нормалните правила на играта е, че трябва да пиете шот всеки път щом хвърлите заровете и не можете да мръднете или ако някой ви удари.

А ето и нормалните правила, за тези, които са ги позабравили от детството:

В началото на играта, играчите разполагат четирите си пионки (чашки за шотове) в стартовата позиция, отговаряща на техния цвят. Играчите се редуват да хвърлят зарчето, докато някой от тях не хвърли 6. Когато някой от играчите хвърли 6 може да извади една пионка (чашка за шот) и да я постави на стартовото поле.

Във всеки следващ ход играчът мести пионката си с 1 до 6 полета, според резултата на зарчето си. Когато играчът хвърли 6, може да избере дали да извади друга пионка на стартовата позиция или да премести вече извадена такава с 6 полета. Също така хвърлената шестица позволява на играча да хвърли зара още веднъж, след като изиграе хода си.

зарове за игра

Ако играч не може да мръдне пионката си със зара, който му се е паднал, трябва да предаде зара на следващия играч, а във версията с шотове и да изпие един шот.

Ако пионката на играча попадне върху пионката на друг играч, пионката на другия играч се връща на стартовата позиция и разбира се в по-забавната версия за възрастни да удари един шот.

Пионката на играч няма право да застава на същото поле, където вече има негова пионка, освен ако не се играе по неофициалните правила на играта.

Когато пионката направи пълна обиколка на трасето трябва да влезе в колоната със собствения си цвят, където играчът вече не може да бъде ударен от другите играчи. В колонката трябва да бъде хвърлен точен зар, за да се добере пионката до центъра.

Победител в играта е този играч, който първи прибере и четирите си пионки (чашки за шотове) в центъра на полето.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

13 − = 8