Обувките – символ на цивилизованост и изтънченост

Публикувано от modernitebgcom на

Обувките са известни още от дълбока древност. Учените са установили, че през седмото хилядолетие преди Христа хората са носели обувки и така по-лесно се е осъществявала миграцията от една географска ширина и дължина до друга. В древността хората не са имали автомобили. Те са се придвижвали основно пеша. Често лошите климатични условия са били причина за търсене на решение как да се постигне топлина и защита на човешкото тяло. Това довело до появата на първите дрехи и обувки. Разбира се, наметалата на предците ни в древността са били от кожи на животни. Първите обувки също са били направени от животински кожи. Ловът се е възприемал като основен начин на препитание. Първите обувки едва ли имат нещо общо със съвременните, но те са били символ на прогреса и на развитие на човечеството.
По време на Римската империя богатите римляни и войниците са имали специални обувки, наречени калиги. Докато в другите страни и племена хората са защитавали краката си от разраняване с обикновени цървули, в Рим са носели калиги. Калигите били високи ботуши, направени от кожа, която била твърде груба, но по онова време хората не са имали тези умения и материали, за да я обработят и да я направят мека и удобна. Калигите били с подметка. С помощта на пирони древните римляни прикрепвали грубата кожа към подметката. По онова време иглата още не била измислена и дрехите, както и обувките, се създавали с много по-опростени методи. Например, римското облекло било едно парче плат, увито около тялото без шевове.

Калигите могат да изглеждат особено за съвременния човек, но в Древността те са били символ на прогреса. В Древен Рим започват да се правят първите подметки за обувки. Римската империя като всяка силна и успешна империя е искала да постигне цивилизованост и прогрес. Качественото облекло и обувки още от древното минало са символ на успеха.
В днешни дни технитизацията е довела до реализиране на много блага. Има превозни средства, компютри и всякакви екстри. Обувките са претърпeли дълбока метаморфоза. Сега те се изработват от фина и ергономична подметка, която плътно прилепва към крака и създава усещане за комфорт и удобство. Съвременните модели са леки и приятни за носене. Те се предлагат с различни принтове и багри. Имат велкро закопчаване, цип или се завързват с връзки.

Прогресът, който е настъпил при обувките е показателен за прогреса в обществото. Обувката не е просто един аксесоар. Тя е водеща част от визията на човек и е свидетелство за неговия вкус, стил и благосъстояние. Има много скъпи, дизайнерски обувки, които се продават за милиони долари. До този момент най-скъпите обувки в света са на италианския дизайнер Антонио Виетри, който само преди година е представил в Дубай модел, изработен със злато и диаманти. Малцина са хората, които могат да си позволят подобен чифт обувки, чиято стойност се оценява на близо двадесет милиона долара.

Ние, от сайта “Модерните”, може да не предлагаме обувки с диаманти и злато, но ви представяме прекрасни модели спортни обувки, които ще заблестят като диаманти веднага щом ги обуете. Моделите ни са висококачествени, удобни и мултифункционални. С тях краката ви ще се чувстват като сред оазис. Доверете се на обувките, които ви предлагаме и добавете повече стил и изящество в своето ежедневие.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

36 + = 41