Oригинални коледни венци за входни врати и тяхната символика за безкрайност

Публикувано от mikimi на

красива коледна окраса

Украсата е задължителната подготовка за най-топлия и семеен празник Коледа. Тя е необходимата съставка за събуждане на празнично настроение и специфична коледна атмосфера.

В днешно време има изобилие от различни декорации, украшения, играчки, сувенири и всевъзможни декори, които могат да бъдат закупени от магазини или направени в домашни условия. Основата идея на приготвянето и премяната на всеки дом в очакване на Коледната нощ е пробуждане на позитивни чувства, създаване на уют и усещане за топлота, сплотеност и споделеност.

Коледата най-вече се асоциира с украсените елхи и закачените, по входни врати, коледни венци. Интересен факт, обаче, е символичното значение на коледния венец. От една страна, той символизира безкрайността и вечния живот със своята кръгла форма. С идентичен смисъл са и венците, които са носели победителите в Древността, и брачните халки. Освен за вечна преданост в човешките отношения за мир, любов и разбирателство, непрекъснатият кръг олицетворява безкрайния кръговрат на живота, в който участват всички човешки състояния, чувства, емоции и преживявания.

Затова венецът на входната ни врата не е само украса на дома, която спомага за празничния коледен дух, но и “покана” за здраве и дълголетие на членовете на семейството. Освен това е и символ за усещане на част от всеобщото.

Традиционният венец може да бъде направен и собственоръчно в домашни условия. Възможно е да се използват най-различни подръчни материали, като вестници, разноцветни вратовръзки, тапи от винени бутилки, най обикновени клони, шишарки, изсушени портокалови кори и т.н и т.н.

Важното e, че независимо с какъв венец е украсена нашата входна врата, тя има приятен и хубав вид, вещаещ радост и щастие. Всяка коледна декорация създава настроение и трепетни очаквания. Разбира се, въпрос на личен вкус е пространственото разположение, конкретната украса и нейното количество. Тъй като, ако прекалим с нея, има опасност вместо приветлив, празнично декориран дом, крайната гледка да представлява една огромна и ненужна кич.

коледни венци за входни врати

Основен елемент, обаче, си остава коледният венец на входната ни врата, който приветства и стопани и гости с “Добре дошли в този дом” и дарява усмивки. Входната ни врата е съществено важна, защото тя е отворът на нашия дом и на нашите сърца. А когато поставим коледен венец на нея, ние предаваме послание за дълъг живот и здраве.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

96 − 94 =