Основни правила на покер турнирите

Покерът добива все по-голяма популярност и привлича много хора, които искат да изпробват уменията си. Ако искате да участвате в покер турнир Бурга, със сигурност трябва да сте запознати с основните правила на играта и на самия турнир. По този начин ще се чувствате сигурни и спокойни, и ще сведете до минимум риска от загуби в резултат на непознаване на играта. Възможно е различните турнири да имат свои специфични правила, но като цяло основните норми са еднакви. Ето какво трябва да знаете, преди да седнете на масата и да се изправите пред своите противници:

Всички играчи започват турнира с еднакъв брой чипове. В някои турнири се разрешава да купите още чипове, ако изгубите първоначалните. Тези състезания са известни като ри-бай турнири. Броят на новозакупените чипове може да достигне броя на тези, с които сте започнали играта. Обикновено играчите получават още една или две възможности да купят нови чипове, но в някои турнири няма ограничение. Подхождайте с особено внимание към тези турнири, защото при тях има тенденция да се влагат солидни суми, без играчът реално да има представа колко точно харчи.

Размерът на залога се увеличава на равни интервали по време на турнира. В някои покер турнири залогът се увеличава при отминаването на предварително определен период от време, а в други – след изиграването на определени нива от играта. Това зависи от конкретния покер турнир Бургас, в който участвате, затова се информирайте преди началото му.
Участието ви в покер турнира продължава, докато разполагате със свои чипове. След като изгубите всички чипове, излизате от играта. Ако правилата позволяват ри-бай, можете да се включите отново, като закупите нови чипове. Победител става последният играч, който има чипове.

Размерът на наградите се определя от правилата на всеки отделен покер турнир в Бургас, затова е възможно в отделните турнири да има разлики. В повечето случаи обаче победителят получава 40% от наградния фонд на състезанието. Играчът, заел второто място, си тръгва с 20%, а класиралият се на трето място участник – с 10%. В някои случаи турнирите могат да предоставят предметни награди или пък победата в тях да ви носи участие в друг, по-голям и по-скъп турнир.

След като изберете покер турнир Бургас, в който ще участвате, трябва подробно да се запознаете с конкретните правила, за да избегнете неприятни изненади и сериозни загуби в резултат на непознаване на правилата. Това важи особено за начинаещи играчи, които едва „прохождат” в играта и нямат големи познания и умения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.