Остров Света Анастасия – райско кътче за почивка и релакс

Публикувано от news на

Трябва да отбележим, че през тази година, по-точно през летния сезон на 2014 година, прекрасният остров Света Анастасия, който се намира в морето на 3 километра от Бургас, отвори врати и стана най-атрактивната дестинация, която привлече вниманието не само на местните жители, но и на многобройните туристи, които желаят да видят това прекрасно кътче, където могат да се насладят на почивка и релакс, на тишина и спокойствие.

На остров Света Анастасия всеки един от нас може да си почине, да опита българска традиционна храна и кисело мляко, да посети музеят, фарът и църквата на острова.

Сайтът за новини от Бургас БургасНюз съобщава, че през тази година островът е бил класиран в топ 20 на най-увлекателните и най-атрактивните обекти на слънчевата ни България в класацията на вестник „Стандарт”.

Също така се очаква, че островът ще бъде включен и към списъка „Чудесата на България” за тази година.Понастоящем остров Св. Анастасия се състезава с други интересни обекти в България, като класацията води Трансмариската крепост, която се намира в Тутракан.

Всеки един от нас може да се включи в това гласуване и да даде гласа си за прекрасния остров Света Анастасия, тъй като гласуването ще се продължи до края на октомври месец на 2014 година. Тогава ще бъдат избрани най-интересните десет обекта от всички в списъка, които ще продължат битката помежду си през месец ноември, когато и ще бъде избран победителят в номинацията „Чудесата на България 2014”.
Великолепният остров Света Анастасия точно през тази година се превърна в една прекрасна туристическа дестинация, само за 2-3 месеца островът бе посетен от повече от 45 000 туристи, сред които има и такива, които вече многократно са стъпвали на този остров. Всеки може да опита от вкусната морска кухня с богато и изобилно меню, да посети реставрираната църква, съвременния музей и къщата за гости на острова. Също така гостите могат да посетят откритата сцена, където се провеждаха интересни и увлекателни културни събития.

Всеки ден, по няколко пъти на ден, съгласно установено разписание, от Поморие, Созопол, Несебър, Бургас пътуват корабчета до прекрасния остров. Можете да си закупите билет на мястото или да се обадите по посочения телефон за да запазите места предварително. От Бургас до острова например цената на билета е 9 лева за отиване и връщане.
Островът ще работи целогодишно, единственото, което трябва да знаем е, че извън летния сезон пътувания до острова стават изцяло с предварителна уговорка.

Островът е интересен както за чужденци, така и за българи, той има изключително интересна история.

Преди много години на острова е имало манастир, после затвор, а през последните няколко години той се превърна в любимо място на много хора на изкуството.

Островът привлича не само със своята богата и уникална история, но и с прекрасната си природа, интересни скалисти образувания, дръвчета и невероятната гледка към Бургаския залив. Местните рибари също обичат това място.

Само през 2014 година бяха отново възстановени две традиции, които имат пряка връзка с острова – честването на острова на празника Голяма Богородица (15 август) и плувния маратон от моста в Бургас до остров Света Анастасия.

Категории: Туризъм

news

новини от Бургас БургасНюз

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

+ 76 = 79