Плъзгащите интериорни врати като решение за малки пространства

Публикувано от jivko12hristov88bg на

теснотия вкъщи

теснотия вкъщи

Да направиш най-добрия избор на вътрешни врати за жилището или офиса, се оказва не толкова лесна задача. Изскачат хиляди въпроси за избора им, затова е хубаво да се обмисли и обсъди от какво точно имаме нужда, колко ще ни струва, на какво държим и с кое бихме направили компромис.

Освен, че вратите трябва да са в подходящия цвят, хубаво е да бъдат добре съчетани с мебелите, пода, дограмата и стила в дома ни. Компромиси с избора е желателно да не се прави, понеже вътрешните врати са тези, които ще виждаме през повечето време прекарано у дома или на работното ни място, а те определят цялостния облик.

Също много важно е какъв тип интериорни врати ще бъдат подходящи за отделните помещения. Те могат да бъдат стандартни, плъзгащи, сгъваеми и двукрили.

Много актуален и практичен избор са плъзгащите врати. Поради тяхната компактност и многофункционалност, се избира поставянето им, когато имаме малко помещение и искаме да го разделим на две. Често това се прави, когато целта е да отделим кухненската част от всекидневната, да отделим помещение, като складче където се съхраняват всички излишни инструменти или багаж. Поставянето на плъзгаща врата също е добър избор за банята или на гардероб. Много  добра идея е поставянето на огледало върху самото крило, така пестим  място от дома ни, а и изглежда стилно и практично, и създава оптическа илюзия за по-голямо пространство. Този тип врата може да бъде също така и плъзгаща в стената, като по този начин не заема от пространството. Отварянето им е посредством релси, които се монтират в горната част на касата. Може да избираме както цвят, материал и широчина на касата, така и за самото крило. Крилото може да бъде от дървесен материал, стъкло или ПВЦ. Има голям избор за цветове при всички варианти, могат да бъдат в комбинация от два материала, с фрезовка или гравюр на стъклото. Стъклените могат да имат не само различен цвят, но и да се постави желана от нас картинка. Плъзгащите врати се предлагат с или без фалц, естественно това определя и цената. Други критерии за определяне на цената са материала,  дизайна и качеството  им. Изобщо има голям избор, така че да задоволи капризите на всеки и оправдае очакванията  за стил и функционалност.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

49 − 42 =