Почистване на офиси – полезни съвети

Публикувано от memorex на

Почистване на офиса

 

Почистване на офиси е специфична задача по своята същност. В сградите на офисите са концентрирани много хора на едно място. На работните им места има много документация и техника. Има доста голям обем от натрупани боклуци през деня и стаята за почивка винаги е много мръсна и хаотична. От друга страна помещенията, като тоалетни трябва да бъдат добре дезинфекцирани и подсушени. Затова и почистването на един офис се прави професионално често пъти от фирма с наети професионалисти. Процеса на работа трябва да е добре организиран и почистването да се прави ежедневно и то вечер, след като всички са си отишли или рано сутрин, когато още не са дошли на работа.

Някои полезни съвети, за ефективно почистване на офиси

Офиса е работното ни място и там прекарваме по голямата част от ежедневието си. За да е организиран, блестящ от чистота и да се превърне в приятно място за работа, следвайте тези няколко стъпки.

  • Винаги се започва работата по почистване от организирането на помещенията. Добре е, ако офисът е голям, поне двама души да се заемат с почистването му и да си разпределят задълженията. Така всичко ще стане бързо, качествено и ефективно. Първо се събират всички разхвърляни чаши и чинии, поставят се в миялна машина, ако има такава. Подреждат се бюрата и се изхвърля боклука от кошчетата.
  • Почиства се праха по електрониката. За почистването на офис едно от най-важните неща е коректното почистване на бюрата. С подходящи меки кърпи и почистващи средства се почистват компютри, екрани, принтери и всичко на едно офис бюро.
  • Почистване с прахосмукачка. След, като сме изчистили боклука, организирали сме бюрата и сме забърсали праха е време да изчистим мокета с прахосмукачка. Винаги се започва от вътрешните помещения към най-външните, за да не се разнася мръсотия. Рецепцията е последна.
  • Почистване на тоалетните, кухненския бокс и стаята за почивка. Почистване на офиси задължително включва в голяма част от случаите стая за почивка, тоалетни и кухненски бокс. Последните две е нужно да бъдат максимално дезинфекцирани, а стаята за почивка изчистена до блясък. Сега е момента да извадите съдовете от миялната, която пуснахте в началото и да подредите.
  • Последна стъпка измиване на подове и коридори. Винаги измиването на подовете и коридорите е последната задача от почистването на офиса и тръгвайки си оставяме всичко блестящо чисто.

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

15 − = 7